Cartofi crocanti

9.8K

Reteta aceasta am preluat-o de la Jamie Oliver. Poate fi adaptata si la alte legume cum ar fi morcovi sau pastarnac.

Modul de preparare pentru cartofi crocanti este similar celor cu rozmarin. Cartofii se fierb mai intai dupa care se pun la cuptor impreuna cu usturoi, ulei de masline si mirodenii. Sunt o garnitura excelenta la fripturi sau pot fi serviti doar insotiti de o salata.

Cartofi crocanti

Portii 6 persoane
Timp pregatire 1 hr 30 mins

Ustensile

  • 1 cutit legume
  • 1 curatator legume
  • 1 tocator
  • 1 zdrobitor usturoi
  • 1 bol de sticla
  • 1 tava de copt
  • 1 spatula
  • 1 oala cu apa

Ingrediente

  • 2 kg cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 50 g unt

Instructiuni

  • Curatati cartofii de coaja, lasati-i intregi si fierbeti-i, adaugand 1 lingurita de sare, intr-o oala pe aragaz timp de 15 minute.
  • Cand sunt fierti scurgeti-i de apa intr-o sita in chiuveta si lasati-i cateva minute. Incingeti cuptorul la 180 grade (mediu).
  • Intr-o tava incapatoare puneti ulei de masline, sare si mirodenii (salvie, rozmarin, piper). Rasturnati cartofii in tava si dati-i prin ulei pana se acopera.
  • Curatati capatana de usturoi si adaugati cateii in tava.
  • Dati la cuptor timp de 40 minute, apoi scoateti tava, rasuciti cartofii si pe partea cealalta. Cu o spatula turtiti putin cartofii. Adaugati apoi untul, bucatele, printre ei. Dati din nou la cuptor timp de 20 minute.
  • Cand sunt gata scoateti de la cuptor, lasati putin sa se raceasca si apoi mutati in bolul de servire.
Tip preparat: Garnituri, Legume
Bucataria: Englezeasca
Cuvint cheie: cartofi, Cartofi crocanti, crocanti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close