Paste a la Carbonara cu mazare

620

Paste a la Carbonara cu mazare

Azi va prezint o reteta similara cu Paste a la Carbonara, dar care are in plus boabe de mazare care ii dau o savoare aparte. Modul de preparare este acelasi, in proces aparand un pas suplimentar, fierberea mazarei.

Este o reteta pe care am preluat-o de la Jamie Oliver, care le place foarte mult copiilor.

paste a la carbonara cu mazare

Mod de preparare paste a la carbonara cu mazare

Preparatul care cateva ingrediente de baza: paste (de obicei folosesc farfalle), ou, parmezan si bacon. Pe langa acestea am adaugat boabe de mazare.

Pasii sunt clasici: se fierb pastele separat, in apa cu sare. Intre timp sa taie baconul bucatele, care se prajesc in tigaie. Cand pastele sunt aproape gata (cu 2-3 minute inainte) se adauga peste ele, in apa, mazarea. Se scurg apoi de apa si se adauga, peste ele, baconul prajit.

Se bate oul si se adauga in paste cat sunt calde. Astfel, caldura de la paste va gati oul. Se rade parmezan, se amesteca si sa lasa toate in oala, cu capacul, timp de cateva minute.

Sa trecem la treaba si sa vedem, in detaliu, ustensilele necesare, cantitatile de ingrediente si pasii.

Paste a la Carbonara, cu mazare - reteta lui Jamie Oliver

Clasica reteta de Paste a la Carbonara la care se adauga o mana de boabe de mazare dulci si delicioase
Portii 4 portii
Timp gatire 30 minutes

Echipament

  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 castron
  • 1 oala incapatoare
  • 1 tigaie

Ingrediente

  • 500 g paste
  • 250 g bacon
  • 200 g mazare
  • 1 ou
  • parmezan
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Puneti o oala mare cu apa si o lingura de sare la fiert, pe aragaz.
  • Cat fierbe apa taiati baconul bucati marunte si prajiti-l putin in tigaie. Aveti grija sa nu il ardeti.
    paste carbonara 2
  • Puneti pastele la fiert in apa clocotinda dupa timpul specificat pe pachet. Cand mai sunt 2-3 minute pana sa fie fierte adaugati mazarea.
    Paste a la Carbonara, cu mazare
  • Bateti oul intr-un castron.
  • Scurgeti pastele de apa (pastrati putina apa intr-o cana).
  • Adaugati baconul si oul si amestecati bine.
  • Puteti adauga si putina apa fierbinte, din cea oprita. Puneti apoi capacul si lasati timp e 5-10 minute ca pastele sa traga compozitia.
    Paste a la Carbonara, cu mazare
  • Serviti cald, cu parmezan ras deasupra.
Meniu: Paste
Bucataria: Italiana
Cuvant cheie: paste a la carbonara, Paste a la Carbonara, cu mazare, paste cu mazare

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete cu paste vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close