Paste a la Carbonara, cu mazare – este o reteta similara cu Paste a la Carbonara, dar care are in plus boabe de mazare care ii dau o savoare aparte. Modul de preparare este acelasi, in proces aparand un pas suplimentar, fierberea mazarei.

Paste a la Carbonara, cu mazare
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tocator
- 1 cutit carne
- 1 castron
- 1 oala incapatoare
- 1 tigaie adanca
Ingrediente
- 500 g paste
- 250 g bacon
- 200 g mazare
- 1 ou
- parmezan
- sare
- piper
Instructiuni
- Puneti o oala mare cu apa si o lingura de sare la fiert, pe aragaz.
- Cat fierbe apa taiati baconul bucati marunte si prajiti-l putin in tigaie. Aveti grija sa nu il ardeti.
- Puneti pastele la fiert in apa clocotinda dupa timpul specificat pe pachet. Cand mai sunt 1-2 minute pana sa fie fierte adaugati mazarea.
- Bateti oul intr-un castron.
- Scurgeti pastele de apa (pastrati putina apa intr-o cana).
- Adaugati baconul si oul si amestecati bine.
- Puteti adauga si putina apa fierbinte, din cea oprita. Puneti apoi capacul si lasati timp e 5-10 minute ca pastele sa traga compozitia.
- Serviti cald, cu parmezan ras deasupra.