Cartofi cu rozmarin la cuptor – sunt o garnitura care se potriveste cu orice fel de carne (porc, vita, pasare, peste), dar si cu ou si cu diverse salate proaspete. Pot fi de asemenea consumati cu ketchup, sos de maioneza, sos de iaurt sau cu parmezan ras deasupra.

Cartofi cu rozmarin la cuptor
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 curatator
- 1 tava de copt
- 1 oala
- 1 bol sticla
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- rozmarin
- sare
- piper
- ulei de masline
Instructiuni
- Spalati foarte bine cartofii si taiati-i in sferturi, in lungime.
- Intr-o oala incapatoare puneti apa si putina sare si adaugati cartofii.
- Lasati la fiert cam 5-7 minute dupa ce apa clocoteste. Cartofii nu trebuie sa fie fierti complet, altfel se vor sfarama.
- Incingeti cuptorul la 200 grade.
- Intr-un bol amestecati cateva 2-3 linguri de ulei de masline, rozmarin, sare si boia (dulce sau iute, dupa gust).
- Ungeti o tava cu putin ulei de masline si presarati rozmarin si sare. Puneti cartofii in tava si cu o pensula ungeti-i cu compozitia din bol.
- Dati apoi la cuptor cam 15-20 de minute, pana cand se rumenesc frumos.