Ciorba de peste

1.7K

Ciorba de peste este traditionala din zona Dobrogei unde, deschiderea la Dunare, Delta Dunarii si Marea Neagra i-a facut pe locuitorii zonei sa adapteze ciorba de carne la cea facuta cu peste.

Noi romanii suntem ciorbari. Adica mancam ciorba (peste, de vita, de porc, de pui, cu legume) la aproape fiecare masa de pranz (uneori si la alte mese). Bine, nu toata lumea prefera ciorba, copii, de obicei, nu prea sunt incantati de astfel de preparate lichide ci mai mult de prajeli.

Reteta aceasta nu se doreste a fi o replica a traditionalei ciorbe de peste dobrogene sau pescaresti, ci este pur si simplu o ciorba clasica in care am adaugat peste. Este facuta cu un singur soi de peste si nu mai multe, cum este cea traditionala. De asemenea, are mai multe legume.

Este adevarat insa, faptul, ca e mult mai gustoasa daca se adauga legustean si putin bors, dar acestea, dupa gust.

Pentru alte ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.

Ciorba de peste

Timp pregatire 20 mins
Timp gatire 45 mins

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 oala mare

Ingrediente

  • Peste
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 jumatate telina radacina
  • 1 ardei
  • 1 ceapa alba uscata
  • 4 cartofi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • leustean

Instructiuni

  • Curatati ceapa de coaja si taiati mustatile. Scoateti cotorul de la ardei, inlaturati semintele si nervurile. Curatati telina, morcovul, pastarnacul si catofii de coaja.
  • Taiati marunt ceapa, morcovul, ardeiul, telina si pastarnacul.
  • Intr-o cratita incapatoare (de preferat ar fi sa o faceti intr-un tuci, pe pirostrii sau soba de fonta) puneti 2 litri de apa (sau mai mult, in functie de cantitatea de peste). Cand apa fierbe adaugati legumele tocate.
  • Fierbeti 5 minute dupa care adaugati si cartofii, taiati cubulete.
  • Dupa inca 5 minute adaugati pestele. De obicei eu folosesc resturile de la peste, adica coada, capul, inotatoarele, coloana vertebrala pe care am lasat putina carne si, eventual, mai adaug 1-2 bucati cu de fileu sau rondele.
  • Fiebeti inca 15 minute dupa care adaugati putin ulei, sare si piper. Verificati de gust.
  • Tocati leusteanul si puneti-l in ciorba. Daca va place, puteti pune si niste bors
Meniu: Ciorbe si supe, Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciorba, Ciorba de peste, peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close