Guacamole – reteta adaptata

917

Guacamole

Guacamole este un sos/salata originar din Mexic, pe baza de avocado, preparat – initial – de catre azteci inaintea secolului 16. Numele provine din limba Nahuati insemnand, ahuacamolli, practic sos de avocado. Preparatul a devenit foarte popular datorita faptului ca avocado are o ridicata valoare nutritionala. Pe langa acestea, aztecii considerau avocado ca fiind un afrodisiac, fapt ce a contribuit si mai mult la cresterea popularitatii.

Reteta initiala continea doar avocado, apa si cateva mirodenii, dar de-alungul timpului, odata cu introducerea pe continentul American a altor legume si mirodenii, au fost adaugate mai multe ingrediente precum ceapa verde, usturoi, rosii, ardei, porumb, ardei iute, lamaie.

guacamole avocado

sursa

Guacamole este un sos/salata care merge foarte bine cu orice preparat mexican  precum buritto, quesadilla, chili, nachos, fajita sau chiar simplu, cu tortilla

Cum se prepara guacamole

Alegeti legume si verdeturi proaspete. Aveti grija si cand alegeti avocado, sa nu fie extrem de copt dar nici tare si verde.

Curatati legumele si taiati-le cubulete. Taiati avocado in jumatati, scoateti samburele si taiati-l apoi felii si bucatele potrivite, la fel ca celelalalte legume.

Adaugati ulei de masline, sare si zeama de lamaie si amestecati.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara guacamole

Guacamole

Servings 4 persoane
Timp pregatire 20 minutes

Equipment

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 bol de sticla
  • 1 storcator lamaie

Ingredients

  • 2 avocado
  • 4 rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 100 g porumb
  • 1 jumatate lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 jumatate legatura patrunjel

Instructions

  • Se spala bine toate legumele si verdeturile.
  • Taiati ardeiul iute in lungime si cu cutitul scoateti nervurile si semintele si aruncati-le.
  • Scoateti cotorul de la ardeiul gras si apoi tocati ardeiul marunt. Procedati la fel cu rosiile.
  • Tocati ceapa verde rondele mici.
  • Taiati avocado in doua, plimband cutitul de jur in prejur. Rotiti cele 2 semisfere si desfaceti. Inlaturati samburele. Cu o lingura scoateti miezul din fiecare emisfera si tocati-l apoi marunt cu un cutit sau striviti-l cu o furculita.
  • Puneti toate ingredientele intr-un bol incapator si amestecati-le. Adaugati porumbul, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper si uleiul de masline. Tocati verdeata si presarati-o deasupra.
Meniu: Salate
Bucataria: Mexican
Cuvant cheie: avocado, guacamole, reteta guacamole

Toate aceste retete le puteti gasi la categoria mexicana.

Reteta de azi de guacamole a iesit mai mult spre salata deoarece ingredientele au fost taiate destul de mare, dar nu inseamna ca nu a fost gustoasa.

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de salate vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 1
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close