Chips (sau Crisp, cum li se mai zice in Anglia) sunt felii subtiri de cartofi prajite intr-o baie de ulei bine incins. Ele se pot sevi atat ca apetitive, snack-uri dar si ca garnituri la diverse preparate pe baza de carne si peste. Pot fi preparate doar cu sare sau combinate cu sare si diverse mirodenii.
Daca doriti, puteti incerca sa faceti cips si din morcovi sau dovlecei. Sunt la fel de gustoase.


Chips de cartofi
Equipment
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 tigaie adanca
Ingredients
- 1 kg cartofi
- sare
- piper
- ulei
Instructions
- Alegeti cate 2 cartofi potriviti pentru fiecare persoana.
- Curatati cartofii de coaja si taiati-i felii subtiri. Daca nu va ies prea subtiri cu cutitul puteti incerca sa ii dati pe lama de la razatoare sau, daca aveti, folositi razatoarele acelea speciale pentru feliat.
- Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca sau o friteuza.
- Dati cartofii prin sare (si mirodenii) si puneti-i in tigaie. Dupa cateva minute sunt facuti. Scoateti-i cu o spatula si puneti-i intr-un castron, pe un servetel absorbant.