Supa crema de telina si pastarnac

2.4K

Reteta aceasta de supa crema de telina si pastarnac este pur vegetala. Pentru lichiditate se foloseste supa de legume (poate fi zeama in care au fiert legumele) sau apa simpla. Smantana este si ea vegetala si poate fi inlocuita cu lapte vegetal.

Pentru un altfel de gust folositi supa de carne si smantana din lapte.

Este un preparat „de gustibus”, deoarece nu oricine suporta gustul de telina sau de pastarnac. Insa, condimentat cu anumite mirodenii poate fi acceptat de mai multa lume.

Cum se prepara o supa crema de telina si pastarnac

Legumele (telina, pastarnac, ceapa, cartofi) se curata si se spala, apoi se taie cuburi mari si se prajesc putin in ulei. Se adauga supa de legume sau de pui si se fierb pana se inmoaie.

Cu un blender se paseaza totul pana se obtine o crema.

Se serveste cu crutoane.

Hai sa vedem in mod detaliat care sunt ingredientele si cantitatile lor, pasii pe rand si, bineinteles, de ce ustensile avem nevoie pentru a prepara o delicioasa supa crema de telina si pastarnac.

Supa crema de telina si pastarnac

Servings 8 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 40 minutes

Equipment

  • 1 oala mare
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 curatator legume
  • 1 blender

Ingredients

  • 2 buc telina radacina
  • 2 buc pastarnac mare
  • 3 cartofi
  • 2 cepe uscate
  • 4 catei usturoi
  • 1 l supa de legume sau apa
  • 250 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • curcuma
  • patrunjel

Instructions

  • Spalati legumele si curatati-le de coaja.
  • Tocati legumele cubulete.
  • Incingeti putin ulei intr-o oala incapatoare si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti-le putin, fara sa le ardeti.
  • Adaugati pastrarnacul, telina si cartofii si caliti-le cateva minute.
  • Adaugati supa si dati aragazul la foc mic. Acoperiti oala cu un capac si fierbeti timp de 20-25 de minute, pana cand se inmoaie legumele.
  • Cand legumele s-au inmuiat pasati-le cu un blender.
  • Adaugati smantana si mirodeniile, dupa gust.
  • Daca compozitia este prea cremoasa mai adaugati putina zeama de supa sau apa, pana cand obtineti consistenta dorita, si mai fierbeti inca 5 minute.
  • Cand este gata dati deoparte si serviti cu crutoane
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: pastrarnac, supa crema, supa crema de telina, telina

Sper ca v-a placut reteta.

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de ciorbe si supe vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 2
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close