Supa crema de telina si pastarnac

623

Reteta aceasta de supa crema de telina cu pastarnac este pur vegetala. Pentru lichiditate se foloseste supa de legume (poate fi zeama in care au fiert legumele) sau apa simpla. Smantana este si ea vegetala si poate fi inlocuita cu lapte vegetal.

Pentru un altfel de gust folositi supa de carne si smantana din lapte.

Este un preparat „de gustibus”, deoarece nu oricine suporta gustul de telina sau de pastarnac. Insa, condimentat cu anumite mirodenii poate fi acceptat de mai multa lume.

Va sugerez sa o incercati.

Supa crema de telina si pastarnac

Portii 8 persoane
Timp pregatire 20 minute
Timp coacere 40 minute

Ustensile

  • 1 oala mare
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 curatator legume
  • 1 blender

Ingrediente

  • 2 buc telina radacina
  • 2 buc pastarnac mare
  • 3 cartofi
  • 2 cepe uscate
  • 4 catei usturoi
  • 1 l supa de legume sau apa
  • 250 ml smantana (optional)
  • sare
  • piper
  • curcuma
  • patrunjel

Instructiuni

  • Spalati legumele si curatati-le de coaja.
  • Tocati legumele cubulete.
  • Incingeti putin ulei intr-o oala incapatoare si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti-le putin, fara sa le ardeti.
  • Adaugati pastrarnacul, telina si cartofii si caliti-le cateva minute.
  • Adaugati supa si dati aragazul la foc mic. Acoperiti oala cu un capac si fierbeti timp de 20-25 de minute, pana cand se inmoaie legumele.
  • Cand legumele s-au inmuiat pasati-le cu un blender.
  • Adaugati smantana si mirodeniile, dupa gust.
  • Daca compozitia este prea cremoasa mai adaugati putina zeama de supa sau apa, pana cand obtineti consistenta dorita, si mai fierbeti inca 5 minute.
  • Cand este gata dati deoparte si serviti cu crutoane
Curs: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: pastrarnac, supa crema, supa crema de telina, telina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close