Reteta aceasta de supa crema de telina cu pastarnac este pur vegetala. Pentru lichiditate se foloseste supa de legume (poate fi zeama in care au fiert legumele) sau apa simpla. Smantana este si ea vegetala si poate fi inlocuita cu lapte vegetal.
Pentru un altfel de gust folositi supa de carne si smantana din lapte.
Este un preparat „de gustibus”, deoarece nu oricine suporta gustul de telina sau de pastarnac. Insa, condimentat cu anumite mirodenii poate fi acceptat de mai multa lume.
Va sugerez sa o incercati.

Supa crema de telina si pastarnac
Echipament
- 1 oala mare
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 curatator legume
- 1 blender
Ingrediente
- 2 buc telina radacina
- 2 buc pastarnac mare
- 3 cartofi
- 2 cepe uscate
- 4 catei usturoi
- 1 l supa de legume sau apa
- 250 ml smantana (optional)
- sare
- piper
- curcuma
- patrunjel
Instructiuni
- Spalati legumele si curatati-le de coaja.
- Tocati legumele cubulete.
- Incingeti putin ulei intr-o oala incapatoare si adaugati ceapa si usturoiul. Caliti-le putin, fara sa le ardeti.
- Adaugati pastrarnacul, telina si cartofii si caliti-le cateva minute.
- Adaugati supa si dati aragazul la foc mic. Acoperiti oala cu un capac si fierbeti timp de 20-25 de minute, pana cand se inmoaie legumele.
- Cand legumele s-au inmuiat pasati-le cu un blender.
- Adaugati smantana si mirodeniile, dupa gust.
- Daca compozitia este prea cremoasa mai adaugati putina zeama de supa sau apa, pana cand obtineti consistenta dorita, si mai fierbeti inca 5 minute.
- Cand este gata dati deoparte si serviti cu crutoane