Risotto cu ciuperci si urzici

193

Reteta de risotto cu ciuperci si urzici este similara cu cea cu orez cu ghebe si urzici pe care am postat-o mai demult si pe care o gasiti aici.

De data aceasta am folosit ciuperci proaspete, pleurotus si urechi de lemn, si urzici pe care le-am cules din gradina, le-am curatat bine si le-am spalat.

Modul de gatire este similar cu cel din reteta de orez, cu cateva mici diferente.

Risotto cu ciuperci si urzici 6

Cum se prepara risotto cu ciuperci si urzici?

Reteta de baza de risotto o puteti gasi aici. Inainte de va apuca de treaba trebuie sa spalati bine ciupercile, urzicile si sa clatiti putin orezul.

Ciupercile se taie bucatele potrivite (cam de 1 cm).

Curatati o ceapa rosie si tocati-o marunt, dupa care o puneti la calit intr-o tigaie adanca neaderenta, in 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati orezul si prajiti-l 1-2 minute, impreuna cu ceapa. Puteti pune putina sare, usturoi pisat sau pudra si mirodenii. Adaugati 250ml de supa de pui si fierbeti la foc mic, pana cand boabele de orez absorb toata supa.

Adaugati ciupercile taiate si amestecati. Puneti si urzicile. Adaugati treptat supa de pui si/sau apa fiarta, amestecand ca orezul sa nu se prinda. Cand este gata (trebuie sa fie aproape al dente), adaugati o lingura de unt si, daca doriti, putin parmezan ras.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor dar si pasii pentru a prepara un risotto cu ciuperci si urzici.

Risotto cu ciuperci si urzici

O reteta de risotto cremos, unde aroma putin acrisoara a urzicilor se combina cu textura carnoasa a ciupercilor.
Portii 6 persoane
Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes

Echipament

  • 1 tigaie adanca wok
  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 lingura pentru amestecat

Ingrediente

  • 300 g orez pentru risotto arborio
  • 500 g ciuperci pleurotus sau champignon
  • 150 g ciuperci "Urechi de lemn"
  • 100 g urzici mici, proaspete
  • 500 ml supa de pui sau de legume
  • 1 ceapa rosie
  • apa fierbinte
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • usturoi 1 lingura pudra sau 2 catei de usturoi, maruntiti

Instructiuni

  • Curatati ceapa si tocati-o marunt.
  • Puneti 2-3 linguri de ulei de masline in tigaie
    Risotto cu ciuperci si urzici 13
  • Caliti ceapa.
    Risotto cu ciuperci si urzici 12
  • Adaugati orezul si prajiti-le impreuna 1-2 minute.
    Risotto cu ciuperci si urzici 8
  • Puneti jumatate din supa de pui sau de legume si amestecati. Gatiti la foc mediu.
  • Curatati ciupercile pleurotus si taiati-le cubulete. Faceti la fel cu "urechile de lemn"
    Risotto cu ciuperci si urzici 6
  • Adaugati usturoiul si mirodenii peste orez.
    Risotto cu ciuperci si urzici 7
  • Adaugati ciupercile taiate si amestecati,
  • Puneti si restul de supa de pui.
  • Amestecati din cand in cand, pana cand orezul absoarbe supa.
  • Incepeti sa adaugati putina apa, amestecati, lasati sa fie absorbita de orez.
    Risotto cu ciuperci si urzici 3
  • Procedati la fel pana cand boabele de orez sunt fierte, dar nu complet. Trebuie sa fie o textura al-dente, adica sa simtiti putina rezistenta cand le mancati, dar sa nu crantzane in dinti.
    Risotto cu ciuperci si urzici 1
  • Serviti ca atare sau ca garnitura.

Video

Meniu: Aperitive, Garnituri, Legume
Bucataria: Italiana, Romana
Cuvant cheie: Risotto, risotto cu ciuperci, risotto cu urzici

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de mancaruri si tocanite vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close