Gujoanele de peste sunt de fapt un fel de snitele. Se prepara ca snitelele de pui sau ca puiul Shanghai doar ca se foloseste carne de… exact! Peste.
Pentru peste puteti folosi o specie cu carnea alba si tare: biban de mare, dorada, salau, cod etc.

Gujoane de peste
Echipament
- 1 cutit filetat
- 1 tocator
- 1 bol sticla
- 1 tel
- 1 tigaie neaderenta
Ingrediente
- Fileuri de peste
- 3 oua
- faina
- lapte
- sare
- piper
- ulei
Instructiuni
- Pentru filetare (daca nu am cumparat deja fileuri) eu procedez in felul urmator:
- Separ capul si coada de la peste.
- Il tai apoi pe mijloc, indepartand coloana.
- Scot oasele de la burta si apoi, cu cutitul, indepartez pielea.
- Tai apoi fileurile in bucati mai mici.
- Puneti bucatile de peste intr-un castron si presarati sare si boia (sau alte mirodenii) deasupra.
- Faceti o compozitie mai groasa din oua, faina, lapte si sare. Trebuie sa aibe o consistenta de iaurt gras, pentru a se lipi de carnea de peste si a nu cadea, atunci cand puneti in tigaie.
- Dati carnea de peste prin faina (nu este obligatoriu) si apoi prin compozitia de ou, lapte si faina.
- Incingeti ulei mai mult intr-o tigaie adanca (wok) sau folositi o friteuza. Adaugati pe rand carnea data prin compozitie si rumeniti pe ambele parti.
- Serviti cu o garnitura de cartofi, legume sotate sau orez si salata.