Gujoane de peste

4.4K

Gujoanele de peste sunt de fapt un fel de snitele. Se prepara ca snitelele de pui sau ca puiul Shanghai doar ca se foloseste carne de… exact! Peste.

Pentru peste puteti folosi o specie cu carnea alba si tare: biban de mare, dorada, salau, cod etc.

Gujoane de peste

Portii 8 persoane
Timp pregatire 15 minute
Timp coacere 45 minute

Ustensile

  • 1 cutit filetat
  • 1 tocator
  • 1 bol sticla
  • 1 tel
  • 1 tigaie neaderenta

Ingrediente

  • Fileuri de peste
  • 3 oua
  • faina
  • lapte
  • sare
  • piper
  • ulei

Instructiuni

  • Pentru filetare (daca nu am cumparat deja fileuri) eu procedez in felul urmator:
    gujoane de peste
  • Separ capul si coada de la peste.
    gujoane de peste 2
  • Il tai apoi pe mijloc, indepartand coloana.
    gujoane de peste
  • Scot oasele de la burta si apoi, cu cutitul, indepartez pielea.
  • Tai apoi fileurile in bucati mai mici.
    gujoane de peste
  • Puneti bucatile de peste intr-un castron si presarati sare si boia (sau alte mirodenii) deasupra.
    gujoane de peste 5
  • Faceti o compozitie mai groasa din oua, faina, lapte si sare. Trebuie sa aibe o consistenta de iaurt gras, pentru a se lipi de carnea de peste si a nu cadea, atunci cand puneti in tigaie.
  • Dati carnea de peste prin faina (nu este obligatoriu) si apoi prin compozitia de ou, lapte si faina.
  • Incingeti ulei mai mult intr-o tigaie adanca (wok) sau folositi o friteuza. Adaugati pe rand carnea data prin compozitie si rumeniti pe ambele parti.
    gujoane de peste
  • Serviti cu o garnitura de cartofi, legume sotate sau orez si salata.
Curs: Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: Ciorba de peste, gujoane, Gujoane de peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close