Salata de vinete
Salata de vinete este un preparat clasic romanesc, dar care se regaseste sub diverse forme in bucataria araba si cea mediteraneana. Ingredientele de baza sunt vinetele si ceapa, dar mai pot fi adaugate si altele, precum rosii proaspete, rodie, ceapa verde etc.
Este o salata savuroasa pe timp de vara, dar care poate fi preparata si iarna daca v-ati pregatit din timp si ati pus pachete cu vinete coapte la congelator.
Cum se prepara o Salata de vinete
Se spala vinetele si se coc. Coacerea poate fi facuta la gratar, pe aragaz sau la cuptor.
Se curata coaja neagra cu grija, sa nu ramana bucati in salata. Apoi se pun vinetele la scurs. Se toaca cu un cutit de lemn pe un tocator sau se dau la robot. Apoi se adauga sare si se freaca cu ulei.
Se pot combina si cu mustar, usturoi sau maioneza.
La final se curata si se toaca marunt o ceapa (de preferat rosie) care se amesteca cu vinetele.
Dar sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile, dar si pasii necesari pentru a prepara o delicioasa salata de vinete.


Salata de vinete
Equipment
- 1 robot bucatarie
- 1 bol de sticla
- 1 cutit bucatarie
- 1 zdrobitor usturoi
Ingredients
- 4 buc vinete mari
- 2 buc ceapa
- 1 lingura mustar
- 3 buc catei usturoi
- sare
- ulei
Instructions
- Se spala vinetele si se coc pe grill sau in cuptor. Se pun apoi pe un ziar si se lasa sa se raceasca putin. Se curata de coaja si se pun intr-un vas la scurs.
- Se toaca cu un cutit de lemn sau un tocator, dupa care se freaca cu putina sare si ulei.
- Daca doriti, puteti adauga o lingurita de mustar dulce si niste maioneza.
- Se curata si se toaca marunt o ceapa rosie, care se amesteca apoi cu vinetele.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de salate vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.