Salata de vinete

189

Salata de vinete este un preparat clasic romanesc, dar care se regaseste sub diverse forme in bucataria araba si cea mediteraneana. Ingredientele de baza sunt vinetele si ceapa, dar mai pot fi adaugate si altele, precum rosii proaspete, rodie, ceapa verde etc.

Este o salata savuroasa pe timp de vara, dar care poate fi preparata si iarna daca v-ati pregatit din timp si ati pus pachete cu vinete coapte la congelator.

Salata de vinete

Timp pregatire 15 mins
Timp gatire 1 hr
Timp total 1 hr 15 mins

Echipament

  • 1 robot bucatarie
  • 1 bol de sticla
  • 1 cutit bucatarie
  • 1 zdrobitor usturoi

Ingrediente

  • 4 buc vinete mari
  • 2 buc ceapa
  • 1 lingura mustar
  • 3 buc catei usturoi
  • sare
  • ulei

Instructiuni

  • Se spala vinetele si se coc pe grill sau in cuptor. Se pun apoi pe un ziar si se lasa sa se raceasca putin. Se curata de coaja si se pun intr-un vas la scurs.
Meniu: Legume
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: salata de vinete, vinete, vinete coapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close