Burrito sau magarus, in spaniola, este un peparat din bucataria mexicana si tex-mex constand intr-o tortrilla rulata, in interiorul careia se afla un amestec de legume si carne, tocate marunt.
Printre legumele care se adauga, in mod clasic, se afla fasole neagra, avocado, rosii, porumb, ceapa verde, iar carnea poate fi de pui, porc, vita sau oaie. Pentru un plus de savoare, se pot adauga felii de ardei iute, sos picant sau iaurt.
Reteta de mai jos contine doar legume insa o puteti adapta adaugand carne fiarta, prajita sau tocata si preparata ca un ragu cu sos de rosii si alte mirodenii. In loc de porumb am folosit naut. Tortilla au fost din cele de dimensiune medie, deci dintr-un pachet de 8 bucati am preparat cate 2 burrito, pentru 4 persoane.
Puteti adapta reteta cu orice aveti in camara, adaugand inclusiv orez fiert si branza sau cascaval ras.

Burrito vegetal
Echipament
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 bol de sticla
Ingrediente
- 2-3 rosii mari
- 1 legatura ceapa verde
- 2 avocado
- 2 ardei rosu
- 1 conserva fasole neagra
- 1 conserva naut
- 1 legatura patrunjel
- 1 jumatate lamaie
- 8 tortilla
- sare
- ulei de masline
Instructiuni
- Curatati ceapa verde, scoateti samburii ardeilor, scoateti samburele de la avocado si scobiti miezul. Tocati-le apoi pe toate, marunt.
- Desfaceti conservele de fasole si naut (sau porumb) si scurgeti-le intr-o sita.
- Puneti toate ingredientele intr-un bol, adaugati patrunjelul tocat, zeama de la jumatatea de lamaie, sare si ulei de masline, dupa gust. Amestecati-le pe toate.
- Puneti o folie de aluminiu patrata sau o foaie de impachetat mancare, pe masa, peste care asezati o tortilla. Daca vreti, puteti incalzi tortilla putin, intr-o tigaie. Luati cu lingura compozitie din bol si asezati pe mijlocul tortilla. Indoiti lateralele spre mijloc si apoi rulati partea dinspre voi spre in fata, avand grija sa nu cada compozitia din tortilla. Rulati apoi si folia de aluminiu.
- Desfaceti o bere rece si serviti burrito desfacand incet folia si adaugand, dupa preferinta, sos picant sau iaurt.