Pastrav cu cartofi crocanti si salata asortata
Pastrav cu cartofi crocanti si salata asortata este un meniu potrivit pentru zilele de weekend, in care ai timp mai mult sa gatesti si in acelasi timp sa impresionezi familia si, de ce nu, si prietenii. Pentru zilele cu ceva lene pentru gatit puteti incerca retetele de 15 minute sau cele de 30 de minute.
Meniul poate fi facut cu orice fel de peste, bineinteles dupa preferinte. Eu am avut atat pastrav cat si dorada.
Pestele l-am filetat si apoi, dupa ce l-am sarat, l-am prajit intr-o tigaie neaderenta, cu foarte putin ulei. Dupa preferinta, puteti sa il faceti si la gratar (in folie) sau la cuptor.
Cartofii i-am curatat de coaja si i-am fiert timp de 10 minute intregi, cu sare. Apoi i-am pus la cuptor in tava, dati prin ulei de masline, sare si ierburi aromatice, timp de 40 de minute (cate 20 de minute pe fiecare parte). Modul de preparare detaliat il gasiti in reteta de aici.
Pentru salata asortata (a fost mai mult o salata tocata) am folosit mai multe ingrediente: rosii cherry, castraveti, ardei gras rosu, tulpini de telina (apio), avocado, ceapa verde, ceapa rosie, ridichi proaspete si rucola. Apoi am pus 1-2 linguri de ulei de masline si sare. Pentu un gust mai deosebit puteti face un sos cu ulei de masline, zeama de lamaie si mustar. Instructiunile pentru o reteta similara gasiti aici.
Pentru acest preparat este potrivita si o salata greceasca (fara branza).
Toate acestea necesita ceva timp pentru preparare dar puteti sa faceti in paralel unele dintre preparate. Astfel, cat fierb cartofii si sunt dati la cuptor puteti face salata si apoi praji pestele. Veti castiga ceva timp. In total toate preparatele iau putin mai mult de o ora, aproximativ o ora si jumatate.
Cum se prepara pastrav cu cartofi crocanti si salata asortata
Sa trecem la treaba si sa preparam pastrav cu cartofi crocanti si salata asortata.


Pastrav cu cartofi crocanti si salata asortata
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 cutit filetat
- 1 zdrobitor cartofi zdrobitor pentru piure de cartofi
- 1 tocator lemn pentru legume
- 1 tocator plastic pentru peste
- 1 bol de sticla
- 1 tava de copt
- 1 cratita
Ingredients
- 4 pastravi
- 1 kg cartofi
- 10 rosii cherry
- 1 ardei gras mare
- 1 castravete Fabio
- 4 cepe verzi
- 1 ceapa rosie
- 4-5 ridichi
- 1 avocado
- 1 lamaie
- rucola
- sare
- piper
- ulei de masline
Instructions
Prepararea cartofilor
- Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in cratita cu apa si sare
- Dupa 10 minute din momentul in care apa clocoteste se scot cartofii din oala si se pun intr-o tava de copt
- Se stropesc cu ulei de masline si se presara sare si ierburi aromatice.
- Se dau la cuptorul incins la 200 de grade timp de 20 de minute.
- Se scoate tava, se intorc cartofii pe rand.
- Se apasa fiecare cartof in parte, cu zdrobitorul pentru piure, nu foarte tare.
- Se mai dau iar la cuptor alte 20 de minute.
Prepararea pestelui
- Se fileteaza pestele.
- Daca nu vreti sa pierdeti timpul cu scosul oaselor puteti taia pe langa coloana vertebrala, pe ambele parti, obtinand astfel doua fileuri cu os si separat, coloana (pe care ramane putina carnita)
- Incingeti putin ulei in tigaia neaderenta.
- Dati pestele cu sare si prajiti-l in tigaie pe ambele parti, pana cand se rumeneste frumos
Prepararea salatei
- Spalati si curatati toate legumele.
- Taiati-le cubulete potrivite, dupa plac
- Taiati avocado in 2 jumatati, scoateti samburele si cu o lingura scoateti miezul, pe care il tocati si pe acesta marunt.
- Spalati rucola si taiati-o la 2-3 cm.
- Amestecati toate ingredientele si turnati peste ele zeama de la jumatate de lamaie, sare si ulei de masline
Servire
- Puneti pe farfurie 1-2 bucati de pastrav, cativa cartofi crocanti si salata.
Puteti adauga un sos de usturoi, dupa gust.
Ce veti obtine la sfarsit va fi un curcubeu al alimentelor. Toate aceste culori de la salata, peste si cartofi va vor starni si mai mult pofta de mancare.
Sper ca v-am convins cu aceasta reteta sa gatiti si voi. Pregatiti-o pentru weekend si nu veti regreta.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete meniuri vizitati sectiunea de aici