Salata de sfecla rosie cu hrean

1.4K

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean este o salata de insotire, servindu-se de obicei alaturi de preparate din carne (friptura, gratar, carne la cuptor etc). Nu este o salata foarte apreciata de oricine, nici sfecla rosie si nici hreanul nefiind pe gustul multora.

Din punct de vedere nutritional, sfecla rosie contine foarte multe vitamine si antioxidanti, fiind utila pentru scaderea nivelului tensiunii arteriale, reducerea nivelului colesterolului, protejeaza impotriva cancerului, curata ficatul de toxine si ajuta la ameliorarea tractului intestinal.

Contrar asteptarilor, hreanul contine o mare cantitate de vitamina C, fiind un puternic antioxidant. Are efect antibacterian si anticancerigen si ajuta sistemul respirator. Nu se recomanda celor cu probleme de ulcer la stomac sau afectiuni ale tractului digestiv si nici gravidelor.

Cum se prepara salata de sfecla rosie cu hrean

Daca la o salata de insotiere obisnuita timpul de preparare este relativ scurt, pentru a face o salata de sfecla rosie cu hrean trebuie sa va alocati mai mult timp. Acest lucru deoarece sfecla rosie trebuie coapta sau fiarta inainte de a fi pusa in salata.

Spalati bine sfecla si puneti-o la cuptor, intr-o  tava de copt, cu putin ulei si sare. Temperatura trebuie sa fie undeva la 160-180 grade Celsius, astfel incat sfecla sa nu se coaca foarte tare ci doar sa se inmoaie. Puteti sa o fierbeti, daca doriti. Ideea e ca trebuie sa ajunga sa aibe o textura moale, dar inca destul de consistenta.

Atunci cand sfecla este gata se curata de coaja si se da pe razatoarea mare sau se taie cubulete mici, dupa preferinta.

Hreanul se spala, se curata si el de coaja si se da pe razatoarea mica.

Se amesteca sfecla cu hreanul cu sare, ulei si putin otet.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati

Salata de sfecla rosie cu hrean

Timp pregatire 1 hour

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 tava copt
  • 1 oala
  • 1 tocator
  • 1 bol sticla
  • 1 Razatoare

Ingrediente

  • 4-5 sfecle rosii
  • 1 hrean
  • ulei
  • otet
  • sare

Instructiuni

  • Sfecla rosie se poate prepara in doua moduri: fiarta sau coapta. In ambele variante trebuie spalata bine inainte de preparare.
  • Daca o fierbeti, puneti o oala cu apa pe aragaz, la foc potrivit, adaugati putina sare si puneti sfecla intreaga, cu coaja. Fierbeti timp de 40-45 de minute sau pana se inmoaie.
  • Daca o coaceti, incingeti cuptorul la 180 grade, puneti sfecla intreaga, cu coaja, intr-o tava si lasati 40-45 de minute, pana se coace, fara a se usca.
  • Cat timp se prepara sfecla, va ocupati de hrean. Curatati-l de coaja si spalati-l bine, sa nu mai aibe impuritati. Dati apoi hreanul pe razatoarea mica si puneti-l intr-un bol. Adaugati putin ulei, otet si sare si amestecati.
  • Cand sfecla este gata o scoateti din apa sau din tava si lasati-o putin sa se raceasca. Curatati apoi coaja si dati miezul pe razatoarea mare sau, dupa preferinta, taiati-l cubulete sau felii. Adaugati putin ulei, otet si sare.
  • Cand serviti, puteti amesteca sfecla cu hreanul, daca doriti. Daca nu, puneti doar putin hrean deasupra salatei.
Meniu: Legume, Salate
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: hrean, salaa de sfecla rosie, sfecla rosie

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de salate vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close