Salata de sfecla rosie cu hrean este o salata de insotire, servindu-se de obicei alaturi de preparate din carne (friptura, gratar, carne la cuptor etc). Nu este o salata foarte apreciata de oricine, nici sfecla rosie si nici hreanul nefiind pe gustul multora.
Din punct de vedere nutritional, sfecla rosie contine foarte multe vitamine si antioxidanti, fiind utila pentru scaderea nivelului tensiunii arteriale, reducerea nivelului colesterolului, protejeaza impotriva cancerului, curata ficatul de toxine si ajuta la ameliorarea tractului intestinal.
Contrar asteptarilor, hreanul contine o mare cantitate de vitamina C, fiind un puternic antioxidant. Are efect antibacterian si anticancerigen si ajuta sistemul respirator. Nu se recomanda celor cu probleme de ulcer la stomac sau afectiuni ale tractului digestiv si nici gravidelor.

Salata de sfecla rosie cu hrean
Echipament
- 1 cutit legume
- 1 tava copt
- 1 oala
- 1 tocator
- 1 bol sticla
- 1 Razatoare
Ingrediente
- 4-5 sfecle rosii
- 1 hrean
- ulei
- otet
- sare
Instructiuni
- Sfecla rosie se poate prepara in doua moduri: fiarta sau coapta. In ambele variante trebuie spalata bine inainte de preparare.
- Daca o fierbeti, puneti o oala cu apa pe aragaz, la foc potrivit, adaugati putina sare si puneti sfecla intreaga, cu coaja. Fierbeti timp de 40-45 de minute sau pana se inmoaie.
- Daca o coaceti, incingeti cuptorul la 180 grade, puneti sfecla intreaga, cu coaja, intr-o tava si lasati 40-45 de minute, pana se coace, fara a se usca.
- Cat timp se prepara sfecla, va ocupati de hrean. Curatati-l de coaja si spalati-l bine, sa nu mai aibe impuritati. Dati apoi hreanul pe razatoarea mica si puneti-l intr-un bol. Adaugati putin ulei, otet si sare si amestecati.
- Cand sfecla este gata o scoateti din apa sau din tava si lasati-o putin sa se raceasca. Curatati apoi coaja si dati miezul pe razatoarea mare sau, dupa preferinta, taiati-l cubulete sau felii. Adaugati putin ulei, otet si sare.
- Cand serviti, puteti amesteca sfecla cu hreanul, daca doriti. Daca nu, puneti doar putin hrean deasupra salatei.