Nu toata lumea se impaca cu castravetii. Eu unul ii mancam direct din gradina, de pe lujer cand eram mic si mergeam la tara la bunici. Aproape ca nu ii lasam sa creasca (cei mai buni erau cam cat degetul mic al unui adult) si nu prea avea bunica din ce sa ne faca o salata asortata.
Salata de castraveti cu marar este extrem de simplu de facut. Puteti folosi atat castraveti cornison (cei mici, de gradina), dar si din cei mari, Fabio. Daca folositi din cei mici, nu mai e nevoie sa ii decojiti daca sunt proaspeti si va place putin gustul amarui pe care il da coaja.


Salata de castraveti cu marar
Echipament
- 1 bol sticla
- 1 tocator
- 1 cutit legume
Ingrediente
- castraveti
- 1 legatura marar
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita otet balsamic
- sare
Instructiuni
- Spalati bine si curatati 6-8 castraveti Cornison sau 2 Fabio de coaja. Daca nu va plac semintele sau sunt prea mari, taiati castravetii in lungime si inlaturati-le.
- Spalati mararul si tocati-l marunt
- Feliati castravetii cat de subtiri puteti cu cutitul sau cu o razatoare speciala.
- Puneti feliile de castraveti intr-un bol, amestecati cu mararul, uleiul de masline, otetul balsamic si sarea.