Fasole batuta cu sos pesto

491

Fasole batuta cu sos pesto

Daca vreti sa faceti ceva putin mai diferit de clasica fasole batuta cu ceapa si boia, care este si mai usoara si are un gust mai aparte, puteti incerca sa amestecati fasolea cu sos pesto, putin ulei de masline si ceapa verde tocata marunt.

Este un preparat care necesita putina rabdare pentru ca, daca il faceti de la zero, trebuie sa fierbeti bine fasolea boabe, pana se inmoaie.

Cum se prepara fasole batuta cu sos pesto

Eu fac fasole batuta cu sos pesto atunci cand gatesc si o ciorba de fasole sau o iahnie de fasole. Pun apa intr-un castron incapator cu multa apa, la inmuiat, de seara. O las sa stea cam 12-15 ore, dupa care ma apuc de gatit.

Intr-o cratita incapatoare pun fasolea la fiert pana cand da de cateva ori in clocot. Intre timp incalzesc apa intr-un fierbator de bucatarie. Scurg fasolea intr-o sita si o pun inapoi in cratita, turnand peste ea apa fiarta din fierbator. Repet procesul de inca doua ori. Procedand asa fasolea nu va mai da atat de multe gaze la stomac.

Dupa ce fasolea a fiert, iau cu o spatula cantitatea necesara pentru cateva portii de fasole batuta si o pun intr-un robot de bucatarie. Pulsez pana cand fasolea se transforma intr-o pasta. Alternativ, puteti sa puneti boabele de fasole intr-un vas inalt si sa o pasati cu un blender. Iar a treia varianta este sa puneti fasolea intr-un bol si, cu un zdrobitor de cartofi, sa o pasati bine. Oricare varianta este OK, depinde cum va place: sa fie pasta sau sa fie putin mai groasa si sa se simta si boabele de fasole atunci cand serviti.

Dupa ce s-a format pasta adaug putina apa din cratita in care a ramas restul de fasole pentru ciorba, cateva linguri de ulei de masline si 1-2 linguri de sos pesto (sau cat va place, dupa gust). Toc marunt o ceapa verde si apoi amestec totul.

fasole batuta cu sos pesto

Sosul pesto

Sosul pesto il iau din comert, dar poate fi facut si de mana, daca aveti rabdare. De obicei se face din busuioc si ulei de masline, dar exista variante si cu spanac sau leurda in locul busuiocului.

Mod de preparare

Sa trecem la treaba si sa preparam o delicioasa fasole batuta cu sos pesto!

Fasole batuta cu sos pesto

O alta varianta de fasole batuta, cu un gust diferit, dar la fel de gustoasa
Timp pregatire 2 hours
Timp gatire 10 minutes

Echipament

  • 1 cratita
  • 1 sita
  • 1 castron
  • 1 bol
  • 1 robot de bucatarie sau un blender

Ingrediente

  • 400 g fasole boabe, uscate sau prefierte, din conserva
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri sos pesto
  • 1 ceapa verde
  • sare

Instructiuni

  • Daca folositi fasole uscata puneti-o la inmuiat in seara dinaintea prepararii.
  • Fierbeti fasolea schimband apa de 3 ori
  • Puneti fasolea fiarta intr-un robot de bucatarie si tocati-o pana cand obtineti o pasta. Altfel, puneti-o intr-un vas si pasati-o cu un blender
  • Adaugati sosul pesto, uleiul de masline si ceapa verde tocata, punand si sare, dupa gust.
  • Serviti cu rondele de orez expandat sau cu paine proaspata
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: fasole batuta, fasole batuta cu sos pesto, fasole boabe, Paste cu fructe de mare si sos pesto

fasole batuta cu sos pesto

Va doresc sa aveti pofta buna!

Pentru alte aperitive vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close