Placinta de curcan cu praz
Placinta de curcan cu praz este un preparat clasic englezesc. Eu am preluat reteta de la Paul Holywood, un chef recunoscut mai ales pentru tot felul de palcinte si preparate la cuptor cu aluaturi sau foetaje.
Reteta originala de placinta cu curcan si praz o puteti gasi aici, eu doar am adaptat-o in functie de ce am gasit prin frigider.
Aluatul l-am facut conform instructiunilor de aici. Este un aluat pe care puteti sa-l folositi la orice fel de tarta, fie ea sarata sau dulce.
Cum se prepara Placinta de curcan cu praz ?
Simplu. Sau, mai complex? Glumesc. Modul de preparare este relativ simplu.
Daca ati facut aluatul conform instructiuilor din link-ul de mai sus, tot ceea ce aveti de facut este sa pregatiti umplutura, pe care sa o puneti in foile de aluat.
Asadar, curatati ceapa si taiati-o pestisori. Caliti apoi in tigaie, in ulei de masline. Adaugati bucatile de praz pe care l-ati curatat, spalat si taiat. Puneti sare si mirodenii.
Adaugati bucati de carne de curcan, taiata cubulete si 100-150g de smantana de gatit (poate sa fie vegetala sau nu).
Puneti sare, piper, mirodenii si adaugati 500ml de supa de pui sau de legume. Lasati la fiert 30 de minute la foc mic.
Incingeti cuptorul la 190 grade.
Ungeti o tava cu unt si puneti o foaie de aluat in ea, dupa care adaugati compozitia de legume si curcan, Apoi puneti restul de foaie de aluat deasupra si uniti marginile. Crestati interiorul cu un cutit, bateti un ou si ungeti foaia cu o pensula.
Dati la cuptor 20-25 de minute sau pana cand se rumeneste.
Scoateti de la cuptor, lasati sa se raceasca putin si apoi servti cu un pahar de vin.
Sa trecem la treaba si sa vedem cum se prepara Placinta de curcan cu praz, care sunt ustensilele si ingredientele.


Placinta de curcan cu praz
Echipament
- 1 Cutit bucatar
- 1 cutit legume
- 1 tava de copt
- 1 bol de sticla
Ingrediente
- 750 g carne de curcan, preparata
- 250 g praz
- 4 cepe mari
- 200 ml smantana de gatit vegetala sau de pui
- 250 ml supa de legume sau de pui
- 1 ou
- sare
- piper
- mirodenii
- ulei de masline
Instructiuni
- Taiati carnea de curcan feliii subtiri si praijti-o in tigaie, acoperita, sa nu se arda
- Lasati sa se raceasca si apoi taiati feliute subtiri.
- Curatati ceapa si prazul si taiati-le feliute. Caliti-le in tigaie impreuna cu ulei de masline, sare si mirodenii.
- Adaugati supa de legume sau de pui si bucatile de carne.
- Puneti smantana de gatit si lasati sa fiarba la foc mic, pana cand scad.
- Luati o foaie de aluat si indindeti-o intr-o tava unsa cu unt.
- Puneti compozitia de carne si praz in tava si intindeti-o uniform.
- Puneti deasupra tavii o foaie de aluat, impaturiri bine marginile si ungeti cu ou batut, cu ajutorul unei pensule
- Dati la cuptor la 190 grade timp de 20-25 minute.
- Scoateti de la cuptor cand este rumenita frumos, lasati sa se raceasca, scoateti pe o farfurie si taiati frumos, Serviti cu bere rece!
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.