Legume gratinate

42

Legume gratinate –

Legume gratinate

Timp pregatire 20 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 oala
  • 1 cutit legume
  • 1 tava adanca de copt
  • 2 boluri de sticla
  • 1 Mixer

Ingrediente

  • conopida
  • broccoli
  • cartofi
  • morcovi
  • 3 oua
  • 300 g branza dulce
  • 150 g smantana
  • cascaval ras
  • ulei
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Cartofii se curata de coaja, la fel si morcovii si se spala. Se taie cubulete si se pun intr-un vas cu apa si sare, la fiert, pana se inmoaie.
  • Se spala brocolli si conopida si se rup in bucatele potrivite. Fierbeti apa cu sare intr-o vas si puneti apoi brocolli si conopida in apa clocotita timp de 5 minute.
  • Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Bateti bine galbenusurile si amestecati-le cu sare si cu branza dulce si smantana.
  • Scugeti legumele de apa si puneti-le peste oua, branza si smantana. Amestecati incet cu o lingura, avand grija sa nu sfaramati legumele prea tare.
  • Cu un mixer frecati albusurile pana se obtine o spuma. Puneti apoi albusurile peste celelalte ingrediente amestecand din nou incet pentru ca spuma sa isi pastreze cat de cat textura.
  • Ungeti o tava sau un vas de ceramica sau sticla cu unt. Puneti ingredientele in vas si dati la cuptor la 180 grade timp de 20 de minute.
  • Scoateti vasul, puneti deasupra cascavalul ras si dati apoi la cuptor timp de 5 minute, sa se rumeneasca.
Tip preparat: Garnituri
Bucataria: Franceza, Romana
Cuvint cheie: gratin, gratin de legume, Legume gratinate

reprezinta un preparat care poate fi servit atat ca si garnitura la carne si peste, dar si individual. Pot fi folosite aproape orice legume, insa de obicei pun broccoli, conopida, cartofi si morcovi, legume care odata fierte au o textura care se combina bine cu oul si branza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close