Legume gratinate
Un preparat care poate fi servit atat ca si garnitura la carne si peste, dar si individual. Pot fi folosite aproape orice legume, insa de obicei pun broccoli, conopida, cartofi si morcovi, legume care odata fierte au o textura care se combina bine cu oul si branza.

Legume gratinate
Echipament
- 1 oala
- 1 cutit legume
- 1 tava adanca de copt
- 2 boluri de sticla
- 1 Mixer
Ingrediente
- conopida
- broccoli
- cartofi
- morcovi
- 3 oua
- 300 g branza dulce
- 150 g smantana
- cascaval ras
- ulei
- sare
- piper
Instructiuni
- Cartofii se curata de coaja, la fel si morcovii si se spala. Se taie cubulete si se pun intr-un vas cu apa si sare, la fiert, pana se inmoaie.
- Se spala brocolli si conopida si se rup in bucatele potrivite. Fierbeti apa cu sare intr-o vas si puneti apoi brocolli si conopida in apa clocotita timp de 5 minute.
- Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Bateti bine galbenusurile si amestecati-le cu sare si cu branza dulce si smantana.
- Scugeti legumele de apa si puneti-le peste oua, branza si smantana. Amestecati incet cu o lingura, avand grija sa nu sfaramati legumele prea tare.
- Cu un mixer frecati albusurile pana se obtine o spuma. Puneti apoi albusurile peste celelalte ingrediente amestecand din nou incet pentru ca spuma sa isi pastreze cat de cat textura.
- Ungeti o tava sau un vas de ceramica sau sticla cu unt. Puneti ingredientele in vas si dati la cuptor la 180 grade timp de 20 de minute.
- Scoateti vasul, puneti deasupra cascavalul ras si dati apoi la cuptor timp de 5 minute, sa se rumeneasca.