Saleuri cu cascaval

838

Saleuri cu cascaval

Acest preparat, saleuri cu cascaval, l-am incadrat la aperitive pentru ca este sarat, are branza si cascaval si merge foarte bine cu o bere (sau mai multe) rece. Poate tine lejer locul floricelelor de porumb sau nachos-ului. Daca nu va place chimenul puteti sa il inlocuiti cu cascaval sau parmezan ras.

Este un preparat pe care mama il facea aproape in fiecare an, de Revelion, sau cu ocazia altor sarbatori. Doar ca pe vremea aceea nu prea beam bere :-).

Cum se prepara saleuri cu cascaval

Reteta contine un amestec de mai multe feluri de branze. Sunt convins ca in perioada anilor 80-90 nu prea puteai sa pui chiar atatea, asa ca puteti adapta si voi in functie de ce aveti in frigider. Branzele (sau branza) se amesteca si se maruntesc, se amesteca cu ou si smantana.

Faina se amesteca cu praful de copt si apoi cu amestecul de branza si se framanta, pana se obtine un aluat.

Se rup bucati de aluat, se fac bile care se intind la 3-5mm grosime. Apoi se taie bastonase care se pun intr-o tava, pe foaie de copt. Se unge fiecare bastonas cu ou batut, cu ajutorul unei pensule. Se presara chimen peste bastonase, apoi se dau la cuptor la 160-180 grade timp de 10-15 minute, pana se rumenesc frumos, fara sa se arda.

Procedati la fel pana terminat tot aluatul de copt.

 

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile, dar si pasii detaliati pentru a prepara aceasta delicioasa fritatta.

Saleuri cu cascaval

Timp pregatire 40 minutes
Timp gatire 20 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 bol de sticla
  • 1 tava de copt
  • 1 razatoare mare
  • 1 castron mic

Ingrediente

  • 150 g branza dulce
  • 150 g branza sarata
  • 150 g smantana
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 350 g faina
  • 5 g drojdie uscata sau 1 plic de praf de copt
  • chimen

Instructiuni

  • Dati toate branzele pe razatoare, inclusiv cascavalul, si amestecati cu smantana si cu 1 ou pana se omogenizeaza.
  • Amestecati faina cu drojdia (sau praful de copt) si adaugati peste branze si amestecati ferm, pana obtineti un aluat. Daca este prea lipicios mai puneti faina si putin lapte.
  • Bateti cel de-al doilea ou intr-un castronel.
  • Puneti putina faina pe un blat. Rupeti cam o treime din aluat si intindeti-l pe blat, pe faina, cu un sucitor, pana ajunge la o grosime de jumatate de centimetru.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Intr-o tava mare, de cuptor, puneti o foaie de copt.
  • Taiati aluatul in fasii de 1cm latime si de 7-10 cm lungime (sau cat doriti). Puneti fasiile de aluat in tava, pe hartie.
  • Cu o pensula ungeti saleurile cu ou si presarati apoi chimenul (sau cascavalul) peste ele.
  • Dati la cuptor timp de 15-20 minute. Cand sunt rumenite frumos (fara a se arde) scoateti si repetati pasii anteriori pana terminati tot aluatul.
  • Mergeti in sufragerie, dati drumul la TV la o emisiune sau film preferat, desfaceti o bere rece si serviti cu saleuri!
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: aperitiv cu cascaval, cascaval, saleuri, Saleuri cu cascaval

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de aperitive vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close