Acest preparat l-am incadrat la aperitive pentru ca este sarat, are branza si cascaval si merge foarte bine cu o bere (sau mai multe) rece. Poate tine lejer locul floricelelor de porumb sau nachos-ului.
Daca nu va place chimenul puteti sa il inlocuiti cu cascaval sau parmezan ras.

Saleuri cu cascaval
Echipament
- 1 tocator
- 1 Cutit bucatar
- 1 bol de sticla
- 1 tava de copt
- 1 razatoare mare
- 1 castron mic
Ingrediente
- 150 g branza dulce
- 150 g branza sarata
- 150 g smantana
- 200 g cascaval
- 2 oua
- 350 g faina
- 5 g drojdie uscata sau 1 plic de praf de copt
- chimen
Instructiuni
- Dati toate branzele pe razatoare, inclusiv cascavalul, si amestecati cu smantana si cu 1 ou pana se omogenizeaza.
- Amestecati faina cu drojdia (sau praful de copt) si adaugati peste branze si amestecati ferm, pana obtineti un aluat. Daca este prea lipicios mai puneti faina si putin lapte.
- Bateti cel de-al doilea ou intr-un castronel.
- Puneti putina faina pe un blat. Rupeti cam o treime din aluat si intindeti-l pe blat, pe faina, cu un sucitor, pana ajunge la o grosime de jumatate de centimetru.
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Intr-o tava mare, de cuptor, puneti o foaie de copt.
- Taiati aluatul in fasii de 1cm latime si de 7-10 cm lungime (sau cat doriti). Puneti fasiile de aluat in tava, pe hartie.
- Cu o pensula ungeti saleurile cu ou si presarati apoi chimenul (sau cascavalul) peste ele.
- Dati la cuptor timp de 15-20 minute. Cand sunt rumenite frumos (fara a se arde) scoateti si repetati pasii anteriori pana terminati tot aluatul.
- Mergeti in sufragerie, dati drumul la TV la o emisiune sau film preferat, desfaceti o bere rece si serviti cu saleuri!