Saleuri cu cascaval

303

Acest preparat l-am incadrat la aperitive pentru ca este sarat, are branza si cascaval si merge foarte bine cu o bere (sau mai multe) rece. Poate tine lejer locul floricelelor de porumb sau nachos-ului.

Daca nu va place chimenul puteti sa il inlocuiti cu cascaval sau parmezan ras.

Saleuri cu cascaval

Timp pregatire 40 mins
Timp gatire 20 mins

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 bol de sticla
  • 1 tava de copt
  • 1 razatoare mare
  • 1 castron mic

Ingrediente

  • 150 g branza dulce
  • 150 g branza sarata
  • 150 g smantana
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 350 g faina
  • 5 g drojdie uscata sau 1 plic de praf de copt
  • chimen

Instructiuni

  • Dati toate branzele pe razatoare, inclusiv cascavalul, si amestecati cu smantana si cu 1 ou pana se omogenizeaza.
  • Amestecati faina cu drojdia (sau praful de copt) si adaugati peste branze si amestecati ferm, pana obtineti un aluat. Daca este prea lipicios mai puneti faina si putin lapte.
  • Bateti cel de-al doilea ou intr-un castronel.
  • Puneti putina faina pe un blat. Rupeti cam o treime din aluat si intindeti-l pe blat, pe faina, cu un sucitor, pana ajunge la o grosime de jumatate de centimetru.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Intr-o tava mare, de cuptor, puneti o foaie de copt.
  • Taiati aluatul in fasii de 1cm latime si de 7-10 cm lungime (sau cat doriti). Puneti fasiile de aluat in tava, pe hartie.
  • Cu o pensula ungeti saleurile cu ou si presarati apoi chimenul (sau cascavalul) peste ele.
  • Dati la cuptor timp de 15-20 minute. Cand sunt rumenite frumos (fara a se arde) scoateti si repetati pasii anteriori pana terminati tot aluatul.
  • Mergeti in sufragerie, dati drumul la TV la o emisiune sau film preferat, desfaceti o bere rece si serviti cu saleuri!
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: aperitiv cu cascaval, cascaval, saleuri, Saleuri cu cascaval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close