Am vazut reteta aceasta pe net in mai multe locuri si pentru ca parea foarte apetisanta si simpla, m-am decis sa o incerc. Este o alternativa buna la bruschette, iar timpul de preparare si gatire este foarte scurt.


Paine umpluta
Equipment
- 1 Cutit bucatar
- 1 tocator
- 1 bol de sticla
Ingredients
- 1 buc paine (franzela, bagheta)
- ciuperci proaspete
- mozarella sau cascaval
- prosciutto sau sunca
- ardei
- sare
- piper
- oregano sau busuioc
- ulei de masline
Instructions
- Se incinge cuptorul la 180 grade.
- Se curata legumele si se taie felii subtiri. La fel si prosciutto sau sunca.
- Painea se cresteaza in patratele, avand grija sa nu se taie pana jos.
- Se umplu crestaturile cu mozarella, apoi ardeiul, ciupercile si cu prosciutto, iar la final se rade cascaval deasupra. Se presara mirodeniile si se stropeste cu ulei de masline.
- Intr-o tava se pune hartie de copt si se de painea la cuptor timp de 10-15 minute. Se scoate cand este rumenita.