Paine umpluta

938

Am vazut reteta aceasta pe net in mai multe locuri si pentru ca parea foarte apetisanta si simpla, m-am decis sa o incerc. Este o alternativa buna la bruschette, iar timpul de preparare si gatire este foarte scurt.

Paine umpluta

Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 15 minutes

Equipment

  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 bol de sticla

Ingredients

  • 1 buc paine (franzela, bagheta)
  • ciuperci proaspete
  • mozarella sau cascaval
  • prosciutto sau sunca
  • ardei
  • sare
  • piper
  • oregano sau busuioc
  • ulei de masline

Instructions

  • Se incinge cuptorul la 180 grade.
  • Se curata legumele si se taie felii subtiri. La fel si prosciutto sau sunca.
  • Painea se cresteaza in patratele, avand grija sa nu se taie pana jos.
  • Se umplu crestaturile cu mozarella, apoi ardeiul, ciupercile si cu prosciutto, iar la final se rade cascaval deasupra. Se presara mirodeniile si se stropeste cu ulei de masline.
  • Intr-o tava se pune hartie de copt si se de painea la cuptor timp de 10-15 minute. Se scoate cand este rumenita.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: paine, paine umpluta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close