Discutam intr-o zi cu o prietena din Franta despre reteta asta, Quiche Lorraine, super-simpla si super-buna. Cu ce am retinut de la ea, cu ce am mai gasit pe net, am reusit, zic eu, sa o scot la capat, rezultatele fiind conform asteptarilor (mele).
La magazin apare prima dilema: sa iau aluat deja facut sau sa fac eu? Tinand cont ca m-am cam pierdut prin sortimentele de aluat congelat, care era ba pentru foetaj, ba pentru nush ce placinta, am decis sa fac eu aluatul.


Quiche Lorraine
Echipament
- 2 boluri sticla
- 1 tigaie neaderenta
- 1 tava rotunda
Ingrediente
Aluat
- 250 g faina
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
Umplutura
- 150 g bacon
- 3 oua
- 250 g smantana
- 200 g cascaval
- sare
- piper
- ulei
- mirodenii
Instructiuni
- Facem aluatul. Amestecam toate ingredientele pentru aluat pana se obtine o coca. In mod normal trebuie lasat la frigider minim 30 minute, dar eram in graba, asa ca am renuntat la asta. Facem o bila de aluat si o intindem cu sucitorul.
- Se incinge cuptorul la 180 grade. Intr-o tava de placinta, unsa cu unt, se pune coca si se da la cuptor timp de 15 minute.
- Se taie baconul cubulete si se prajeste putin intr-o tigaie fara ulei. Se bat ouale si se amesteca cu smantana.
- Scoateti tava din cuptor, lasati putin sa se raceasca si apoi adaugati restul de ingrediente. Aici intervin mai multe variante. Unii pun baconul in tava, peste coca, apoi adauga cascavalul si deasupra oul batut cu smantana.
- Eu am facut altfel: in acelasi bol in care sunt ouale am adaugat baconul prajit cu jumatate din cantitatea de cascaval. Le-am amestecat bine. Am pus apoi totul in tava cu aluatul si deasupra am presarat restul de cascaval si mirodeniile.
- Dati placinta la cuptor timp de 15-20 de minute, pana prinde consistenta si se rumeneste frumos. Scoateti din cuptor, lasati sa se “odihneasca” putin si serviti cu o bere rec