Rulouri de vinete cu branza si spanac

55

Rulouri de vinete cu branza si spanac – un altfel de vinete a la Parmigiana

Reteta aceasta de rulouri de vinete cu branza si spanac seama foart mult cu reteta mea de vinete a la Parmigiana, fiind putin imbunatatita, in sensul adaugarii a doua ingrediente si a modului de coacere si prezentare. Gustul este foarte bun!

Cum se prepara Rulouri de vinete cu branza si spanac

Dupa cum ati inteles din titlu, ingredientele suplimentare sunt branza si spanacul.

Branza recomandata este ricotta, care este un fel de urda italieneasca, asa ca puteti sa o inlocuiti cu succes cu urda, nu trebuie sa cautati sa cumparati neaparat ricotta. De alfel puteti folosi orice fel de branza slaba, inclusiv cea care se vinde la cutiute in magazinele alimentare.

Spanacul poate fi congelat sau proaspat. Daca este proaspat spalati-l bine inainte de a-l prepara.

Celelalte ingrediente sunt la fel ca in reteta de vinete a la Parmigiana: vinete, rosii sau sos de rosii, ceapa, mozzarella, busuioc maruntit, sare, piper si ulei de masline.

Salata de vinete

Incepeti prin a spala vinetele si a le inlatura coada. Se cojeste o parte cu cutirul si apoi se taie pe lungime (de la coada la cap) in felii de maxim 1 centimetru grosime. Nu le taiati rondele, precum in cealalta reteta. La ultima felie incercati sa inlaturati coaja, cu cutitul.

Incingeti cuptorul la 180 grade, puneti o foaie de copt intr-o tava, stropiti-o cu ulei de masline si presarati sare si apoi asezati frumos feliile de vinete. Cu o pensula ungeti-le cu putin ulei de masline, presarati sare si dati la cuptor 15 minute. Apoi scoateti din cuptor, intoarceti-le pe cealalta parte si mai dati la cuptor inca 5-7 minute.

Cat se fac vinetele faceti un sos cu ceapa curatata si tocata marunt, putin usturoi (nu e obligatoriu) dat pe razatoarea mica pe care le caliti in ulei intr-o tigaie neaderenta si peste care puneti sos de rosii. Lasati sa fiarba la foc mic timp de 5-10 minute, pana scade putin (in functie de cat de apos este sosul).

Spanacul se fierbe in apa cu sare, se scurge bine de apa si apoi se toaca marunt. Se amesteca intr-un bol cu branza si cu putin parmezan, pana se obtine un fel de pasta.

Cand vinetele sunt gata se scot de la cuptor si se lasa la racit cateva minute.

Intr-o tava adanca (eu prefer pe cele ceramice) puneti jumatate din sosul de rosi pe fundul tavii si intindeti uniform.

Impartiti compozitia de spanac si branza in mod egal, in atatea parti cate felii de vinete aveti. Apoi, cu o lingura ungeti fiecare felie de vinete cu compozitia si rulati-o. Asezati-o frumos in tava, fara sa se desfaca. Ca si cum ati face sarmale. Procedati asa pana terminati toate vinetele si compozitia de branza si spanac.

Rupeti bucatele de mozzarella si asezati intre rulouri, puneti si restul de sos de rosii si intindeti deasupra si apoi presarati parmezan.

Dati la cuptor pana se rumeneste frumos (cam 25 minute).

Cam acesta este intreg procesul. Sa trecem insa la treaba si sa vedem care sunt si instrumentele dar si cantitatile ingredientelor si pasii de preparare pentru rulouri de vinete cu branza si spanac.

Rulouri de vinete cu branza si spanac

Pentru un pranz italienesc
Servings 5 persoane
Timp pregatire 40 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 1 hour 10 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 tava de copt
  • 1 vas ceramic, pentru copt
  • 1 cratita cu coada
  • 1 tigaie adanca
  • 1 spatula
  • 1 pensula de bucatarie
  • 1 strecuratoare
  • 1 foaie de copt

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare
  • 300 ml sos de rosii
  • 150 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 250 g ricotta, urda sau branza slaba
  • 100 g spanac proaspat sau congelat
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • piper

Instructiuni

Prepararea vinetelor

  • Incingeti cuptorul la 180 grade
  • Spalati vinetele, inlaturati coada, taiati coaja si apoi feliati de la coada spre cap. Inlaturati coaja la prima si ultima felie.
  • Puneti foaia de copt in tava, intindeti putin ulei cu pensula si presarati sare.
  • Asezati vinetele, ungeti-le cu ulei de msline cu pensula si presarati sare.
    2 vinete mari
  • Dati la cuptor 15 minute, scoateti tava, intoarceti vinetele pe cealalta parte si mai dati la cuptor 5 minute.
    Rulouri de vinete cu branza si spanac

Preparare sos

  • Curatati ceapa si tocati-o marunt.
    1 ceapa mare
  • Procedati la fel si cu usturoiul
    2-3 catei usturoi
  • Incingeti putin ulei intr-o tigaie adanca si caliti ceapa si usturoiul la foc potrivit, fara sa se arda.
  • Adaugati sare.
  • Puneti sosul de rosii si lasati la fiert la foc mic-potrivit pana cand scade.
    300 ml sos de rosii
  • Adaugati putin busuioc si piper
    piper

Prepararea pastei de branza si spanac

  • Spalati spanacul (daca este proaspat) .
    100 g spanac
  • Puneti o cratita cu apa si sare la fiert.
  • Adaugati spanacul si fierbeti-l cateva minute.
  • Scoateti spanacul, puneti-l intr-o sita si scurgeti-l. Cand s-a racit folositi mainile pentru a stoarce restul de apa.
  • Tocati spanacul marunt, cu un cutit
  • Amestecati spanacul cu branza si putin parmezan, intr-un bol, pana obtineti o pasta
    250 g ricotta, urda sau branza slaba
    Rulouri de vinete cu branza si spanac

Preparare rulouri

  • Cu o lingura impartiti pasta de spanac si branza in atatea portii cate felii de vinete aveti.
  • Puneti jumatate din sosul de rosii si ceapa intr-o tava ceramica, intinzand uniform pe tot fundul tavii.
  • Ungeti fiecare felie de vanata cu pasta de spanac si branza si rulati-o.
    Rulouri de vinete cu branza si spanac
  • Asezati frumos rulourile in tava, unul langa altul. Folositi o tava potrivita, astfel incat sa o umpleti toata si rulourile sa stea frumos, fara sa se desfaca.
    Rulouri de vinete cu branza si spanac
  • Rupeti mozzarella bucati si puneti-le intre rulouri.
    150 g mozzarella
    Rulouri de vinete cu branza si spanac
  • Turnati restul de sos de rosii peste rulouri si intindeti-l uniform deasupra lor.
    Rulouri de vinete cu branza si spanac
  • Presarati parmezan ras pe toata suprafata tavii.
    100 g parmezan
    Rulouri de vinete cu branza si spanac
  • Dati la cuptor la 180 grade timp de 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra, fara sa se arda.
Meniu: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Italiana, Rusa
Cuvant cheie: branza si spanac, rulouri de vinete, rulouri de vinete cu branza, rulouri de vinete cu branza si spanac

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de mancaruri si tocanite vizitati sectiunea de aici. Retetele din bucataria italiana le gasiti aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close