Mancarea de mazare poate fi facuta atat cu carne cat si fara. Eu prefer carnatii sau carnea de porc deoarece dau o savoare speciala mancarii, dar se poate face si cu carne de pui sau vita. Important este sa preparati carnea destul de bine, ca sa fie moale (carnea de vita, de exemplu, trebuie fiarta mai mult timp).
Ca o curiozitate, mazarea este originara din Asia Mica si Centrala. Ea a fost „importata” in Romania abia in secolul al 17-lea.


Mancare de mazare cu carnati
Equipment
- 1 cutit legume
- 1 cutit carne
- 1 tocator
- 1 cratita tocanite
Ingredients
- 800 g mazare
- 3 cepe mari
- 500 g carnati
- 3 linguri sos de rosii
- 1 legatura patrunjel sau marar
- ulei
- apa
- sare
- piper
Instructions
- Curatati cepele si tocati-le marunt. Puteti folosi orice fel ce ceapa (alba, rosie, verde).
- Taiati carnatii rondele.
- Puneti o oala incapatoare pe aragaz, la foc potrivit. Adaugati ulei si caliti ceapa pana devine sticloasa.
- Adaugati carnatii si prajiti-i putin. Aveti grija sa nu se arda.
- Daca folositi altfel de carne decat carnati, adaugati apa cat sa acopere ingredientele si fierbeti la foc mic pana cand carnea este fiarta. Mai adaugati apa daca e nevoie.
- Adaugati mazarea in oala cu carne si ceapa si puneti apoi apa cat sa acopere ingredientele. Dupa 5-10 minute (pentru mazare congelata) sau 15-20 de minute (pentru mazare de la borcan) adaugati sosul de rosii si mai fierbeti 5 minute.
- Puneti sare si piper dupa gust. Tocati partunjelul sau mararul marunt si puneti-l in oala.