Este dovleacul vedeta toamnei?
Toamna se numara… dovlecii. Bine, si bobocii se numara tot toamna, dar in bucatarie si in camara se numara dovlecii. Sau, mai bine zis, se numara retetele pe care poti sa le faci cu dovleac. Eu as zice ca este dovleacul vedeta toamnei.
In cele ce urmeaza va propun cateva retete pe care le puteti prepara cu dovleac.
Supa crema de dovleac
Sa incepem cu ceva simplu si anume o supa-crema de dovleac. Modul de preparare este extrem de simplu, iar ingredientele sunt putine: dovleac placintar, turcesc sau de tip para, supa de pui sau de legume, ceapa, smantana vegetala si mirodenii. Serviti cu crutoane. Descoperiti in link-ul de aici reteta.
Supa crema de dovleac in stil tailandez
Daca supa de mai sus si s-a parut banala puteti sa aduceti niste arome asiatice si sa obtineti, astfel, un gust mai deosebit. Pentru aceasta, in afara de ingredientele obisnuite, mai adaugati putin lapte de cocos, un ardei iute, putina pasta de curry si sos de peste. Serviti cu paine prajita. Reteta completa in link-ul de aici.
Dovleac cu mere si nuca
Pentru ca din dovleac portocaliu nu prea poti sa faci un fel principal, trecem direct la capitolul deserturi, unde oferta este muuult mai bogata.
Si incepem cu un dovleac cu mere si nuca, facut la cuptor. Dovleacul, curatat si copt la cuptor pana se inmoaie putin, se unge cu un amestec de mere si nuca macinata. Rezultatul? Un deliciu. Reteta aici.
Placinta cu dovleac
Placinta o puteti face in mai multe moduri:
- intinsa in tava,
- sub forma de rulada,
- sub forma de melc,
- in guguluf, etc.
In categoria de deserturi veti gasi mai multe retete de placinte cu mere pe care le puteti adapta si la dovleac.
Briose cu dovleac
Desi pare ciudat, si briosele pot fi facute cu dovleac si mai bine zis cu piureul de dovleac. Coaceti dovleacul la cuptor, faceti-l piure si apoi combinati-l cu ingredientele clasice pentru briosa (faina, zahar, oua, iaurt, ulei) si veti obtine niste briose delicioase. Pasii completi, ingredientele si cantitatile lor le gasiti in reteta de aici.
Marmelada cu dovleac
Daca v-ati gandit sa conservati cumva dovleacul, fara a-l ingheta, puteti incerca sa faceti o marmelada. Este foarte simplu de facut. Combinati dovleac copt cu mere si zahar, fierbeti pana se face o pasta mai groasa si puneti la borcan. Puteti servi cu paine si unt, clatite sau adauga in compozitia de prajituri. Reteta detaliata aici.
Final
Daca va place dovleacul sper ca veti gasi in retetele de mai sus macar una pe care sa incercati sa o preparati. Daca nu va place dovleacul sper sa gasiti in reteletel de mai sus una pe care vreti sa o incercati. Promit sa mai fac si alte retete cu dovleac, pe care sa le trec aici.
Va doresc spor la gatit si pofta buna!