Inghetata sorbet cu fructe de padure – un deliciu dulce, fara lactate.
Acest desert delicios de inghetata sorbet cu fructe de padure este ideal pentru cei care au intoleranta la lactoza dar si cei care nu consuma produse de origine animala. Se prepara foarte usor si se devoreaza rapid!!
Cum se prepara Inghetata sorbet cu fructe de padure?
Aveti nevoie de cateva ingrediente: apa, zahar, suc de lamaie sau lime si, bineinteles, fructe de padure. Puteti sa preparati cu capsuni, mure, afine si/sau zmeura. Modul de preparare este acelasi. Fructele pot fi proaspete sau congelate.
Se fierbe apa cu zahar si sucul de lamaie sau lime pana cand scade putin, obtinandu-se un sirop dulce-acrisor. Apoi se adauga fructele de padure si se fierb in continuare la foc potrivit, obtinandu-se un sos nu foarte gros dar nici subtire.
Folosind un blender se paseaza sosul, grosolan. Apoi se trece printr-o sita, se lasa sa se raceasca si se pune intr-un recipient la congelator.
O data la 1 ora – 1 ora si jumatate se amesteca sorbetul cu o furculita pentru a sparge fulgii de gheata care se pot forma. Se repeta procesul timp e 4-5 ore, obtinandu-se, la sfarsit, un sorbet afanat si delicios.
Altfel, se poate pune in forme speciale de inghetata „pe bat”.
Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile dar si pasii pentru a prepara o delicioasa inghetata sorbet cu fructe de padure.
Inghetata sorbet cu fructe de padure
Echipament
- 1 lingurita cu coada lunga
- 1 cratita/oala
- 1 blender
- 1 recipient de sticla, incapator
- 1 furculita
Ingrediente
- 400 ml apa
- 150 g zahar
- 1 kg fructe de padure proaspete sau inghetate
- zeama de la jumatate de lamaie sau de lime
Instructiuni
- Puneti apa la fiert intr-o cratita.
- Adaugati zaharul si amestecati cu lingurita cu coada lunga pana cand se topeste
- Lasati sa fiarba 5-10 minute, pana cand scade putin.
- Adaugati sucul de lamaie sau de lime
- Adaugati fructele si amestecati. Lasati sa fiarba la foc-mic potrivit pana cand scade putin, 10-15 de minute.
- Cu un blender pasati sosul, grosolan
- Treceti sosul printr-o sita, intr-un vas care va merge la frigider, pentru a inlatura semintele.
- Lasati sa se raceasca 15-20 de minute si dati la congelator.
- La 1 ora, 1 ora si jumatate amestecati sorbetul cu o furculita, pentru a sparge fulgii de gheata care se pot forma.
- Repetati procesul timp de 4-5 ore.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la inghetata sorbet cu fructe de padure!
Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.