Burger Black Angus

357

Hai sa facem un Burger Black Angus. Sunt multe ingrediente, dar rezultatul este delicios.

Cum se prepara Burger Black Angus?

Cel mai simplu este sa cumparati niste chiftele de burger. Gasiti in toate magazinele de specialitate.

Insa, trebuie sa preparati diverse alte ingrediente, care necesita ceva timp.

Pentru sosul de burgeri se foloseste maioneza, ketchup si castraveti murati. Reteta de maioneza o gasiti aici si pentru aceasta va trebuie un galbenus de ou fiert tare, un galbenus proaspat, suc de lamaie, ulei si sare. Respectati instructiunile din reteta. Dupa ce faceti maioneza amestecati in cantitate egala cu ketchup si cu un castravete murat tocat marunt.

Pentru ceapa caramelizata folositi cateva cepe rosii curatate si taiate feliute subtiri, pe care le trageti in ulei de masline si unt, alaturi de otet balsamic si zahar brun, intr-o cratita cu coada, pana cand scad si devin ca un fel de gem,

Bacon-ul il trageti la tigaie pana se prajeste frumos.

Chiflele pentru burgeri se prajesc si ele in tigaie, taiate orizontal, in ulei de masline, pe fiecare parte pana se rumenesc fara sa se arda.

Salata se spala si se folosesc cateva frunze.

Chiftelele de burgeri se prajesc pe fiecare parte dupa preferinta, in functie de cat de uscate doriti sa fie. Cand intoarceti chifteaua, dupa ce s-a prajit in partea de jos, adaugati o felie de gouda sau cheddar deasupra, care se va topi.

Pentru asamblare se pune pe partea de jos a chiflei putin sos de burger, o frunza de salata si apoi se construieste burgerul dupa cum doriti.

Cartofii se curata de coaja, se taie „pai”, se dau prin sare si se prajesc in ulei. La final puteti rade niste parmezan deasupra.

Asa ca hai sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ingredientele si cantitatile lor, ustensilele dar si pasii necesari pentru a prepara un burger black agus delicios.

Burger Black Angus

Burgeri deliciosi pentru zile de duminica linistite
Servings 4 portii
Timp pregatire 1 hour
Timp gatire 30 minutes
Timp total 1 hour 30 minutes

Echipament

  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 Mixer
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 cratita cu coada
  • 1 tigaie wok
  • cateva boluri

Ingrediente

  • 4 chiftele de burgeri Black Angus
  • 6 cepe rosii
  • 50 g unt
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura zahar brun
  • ulei de masline
  • 1 lingura mustar
  • 2 oua
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • ulei de masline
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper
  • ketchup
  • cartofi

Instructiuni

Preparare sos de ketchup

  • Fierbeti un ou, tare
  • Separati galbenusul de albusul de la oul proaspat. Folositi galbenusul.
  • Intr-un bol amestecati galbenusul fiert cu galbenusul proaspat, putina sare si o lingura de mustar impreuna cu sucul de la jumatate de lamaie
  • Mixati totul cu mixerul si adaugati din cand in cand uleiul, pana obtineti consistenta dorita. Puneti o lingura de apa la final, pentru a face maioneza mai fina.
  • Intrun bol mai mic amestecati catitati egale de maioneza si ketchup.
  • Taiati castravetele murat in bucatele foarte mici si adaugati la sos.

Preparare ceapa caramelizata

  • Curatati ceapa rosie, taiati mustatile si cotoarele si taiati ceapa feliute subtiri.
  • Intr-un vas cu coada puneti 1-2 linguri de ulei de masline si untul si apoi adaugati ceapa.
  • Puneti otetul balsamic si zaharul brun si caliti pana scade si ceapa devine un fel de gem dulce.

Prepararea chiftelelor

  • Pe o foaie de copt presarati sare si mirodenii si putin ulei.
  • Puneti chiftelele, presarati sare si ungeti cu ulei.
  • Puneti o alta foaie de copt deasupra si apasati chiftelele, sa se aplatizeze.
  • Puneti putin ulei intr-o tigaie neaderenta si prajiti chiftelele pe ambele parti.
  • Cand ati intors chifteaua puneti felii de branza gouda sau cheddar deasupra, sa se topeasca.

Asamblarea burgerilor

  • Taiati chiflele de burgeri orizontal si prajiti-le in tigaie cu putin ulei de masline, pe fiecare parte.
  • Prajiti si bacon-ul (daca folositi)
  • Pe partea de jos a chiflei puneti putin sos de burger, apoi adaugati o frunza de salata spalata bine, puneti chiftelele prajite deasupra, adaugati ceapa caramelizata, bacon. Mai puteti pune rondele de rosii sau de ciuperci (pe care le-ati tras putin la tigaie. Ungeti si capacul de chifla cu sos de ketchup sau de burgeri.
  • Cartofii se curata, se spala, se taie "pai" si se prajesc in tigaie. Se presara parmezan ras, dupa gust.
  • Pofta buna!
Meniu: Carne, Vita
Bucataria: Americana
Cuvant cheie: black angus, burgeri, burgeri black angus

Va doresc spor la gatit la burger black angus si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete cu carne de vita vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close