Galeta cu sfecla rosie si ceapa rosie

27

Galeta cu sfecla rosie si ceapa rosie – o reteta din calendar.

Galeta cu sfecla rosie si ceapa rosie

Reteta aceasta face parte din categoria „retetelor de calendar„… Adica le-am vazut intr-un calendar care contine diverse retete, lunare sau saptamanale, si m-am gandit sa o incerc. Parea interesanta, asa ca m-am hotarat sa o incerc.

Este un preparat care nu necesita foarte multa munca, se face simplu insa pregatirea si prepararea sunt mai indelungate.

Cum se prepara galeta cu sfecla rosie si ceapa rosie

Mai intai sa lamurim ce este aceea o galeta. Galeta este un fel de placinta „libera”, un fel de pizza (daca vreti), in care umplutura se pune peste o foaie de aluat si apoi se coace la cuptor. Termenul provie din bucataria franceza. Acum ceva timp am facut un preparat similar, o tarta cu pere, a carei reteta o gasiti aici.

Pentru preparare aveti nevoie de doua parti: un aluat si o umplutura. Pentru aluat puteti face reteta mea de aluat cu unt, pentru tarte sau puteti cumpara aluat inghetat de la magazin, pe care il lasati putin la incalzit, ca sa poata fi modelat/intins.

Umplutura consta in sfecla rosie si ceapa rosie, putin unt, otet balsamic, zahar si sare.

Sfecla rosie se taie cuburi mari si se pune intr-o tava la cuptor. Stropiti-o cu putin ulei de masline si lasati-o 30 de minute sa se coaca. Adaugati apoi ceapa rosie, curatata de coaja si taiata felii si mai lasati inca 30 de minute la cuptor, la copt.

Cand sunt gata scoteti-le pe un tocator de lemn si tocati-le bucati mai mici.

Se face un sos cu putin unt, otet balsamic si zahar.

Se intinde foaia de aluat si se pune in mijloc sfecla si ceapa. Se intind spre margini, lasand aproximativ la 1 cm de aluat liber, care se trage peste umplutura. Apoi se toarna otetul cu zahar, uniform, peste umplutura iar galeta se baga la cuptor, la copt la 180 grade timp de 30 minute.

Cand e coapta se scoate de la cuptor, se pune pe o tava de servit si se feliaza.

Cam acesta este procesul, in linii mari. Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile, dar si pasii necesari pentru a prepara o delicioasa pizza cu pere.

Galeta cu sfecla rosie si ceapa rosie

Galeta cu sfecla rosie si ceapa rosie - o tarta dulce, cu legume
Servings 8 persoane
Timp pregatire 1 hour
Timp gatire 1 day 40 minutes
Timp total 1 day 1 hour 40 minutes

Echipament

  • 1 tava de copt
  • 1 foaie de copt
  • 1 cratita cu coada
  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 cutit legume
  • 1 sucitor

Ingrediente

  • 1 kg sfecla rosie
  • 600 g ceapa rosie
  • 1 foaie aluat (vezi reteta pe site)
  • 100 g zahar brun
  • 8 linguri otet balsamic
  • sare
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Spalati sfecla rosie, taiati-o bucati mari si puneti-o intr-o tava, stropita cu putin uleid e masline, la 180 grade la copt, timp de 30 minute.
  • Curatati ceapa de coaja si taiati-o bucati mari. Adaugati-o in tava, dupa ce trec cele 30 minute.
  • Dupa inca 30 de minute (o ora de la inceput) scoateti tava si, cu atentie, puneti bucatile de sflecla si de ceapa pe un tocator si tocati-le bucati mai mari.
  • Intr-o cratita puneti putin unt, zaharul si otelul balsamic si fierbeti pana ce zaharul se topeste.
  • Intindeti foaia de aluat si puneti legumele in mijloc. Intindeti-le pana aproape pe margine, lasand cam 1 cm liber.
  • Trageti alutul de pe margine peste legume si turnati sosul de otet balsamic uniform, peste ele.
  • Dati din nou la cuptor, la 180 grade, timp de 30 de minute sau pana aluatul este copt.
  • Scoateti, lasati sa se raceasca, apoi taiati felii si serviti.
Meniu: Deserturi
Bucataria: Englezeasca, Franceza
Cuvant cheie: galeta, galeta cu sfecla rosie, galeta cu sfecla rosie si ceapa

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la galeta cu sfecla rosie si ceapa rosie!

Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close