Tarta cu pere sau pizza cu pere?

310

Intr-adevar, cum sa numim acest preparat: tarta cu pere sau pizza cu pere?

Modul de preparare este cam acelasi si la tarta si la pizza, constand in realizarea unui blat din aluat peste care se pun fructele.

Reteta aceasta are, insa, foarte putine ingrediente si este gata in maxim 50 de minute cap-coada.

tarta cu pere sau pizza cu pere 2

Cum se prepara tarta cu pere sau pizza cu pere

Mai intai se prepara baza, adica aluatul. Pentru aceasta se foloseste faina, praf de copt, ou, unt si apa sau lapte (eu am folosit lapte de migdale). Pasii detaliati ii puteti gasi in articolul de aici de aluat pentru tarte.

Perele se spala, se inlatura miezul si se taie in sferturi sau optimi. Se dau apoi prin zahar, scortisoara si putin vin.

Puneti o foaie de copt intr-o tava mare, intindeti aluatul si apoi asezati peste el perele. Dati la cuptor la 180-190 grade timp de 30-35 de minute si apoi serviti.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile, dar si pasii necesari pentru a prepara o delicioasa pizza cu pere.

Tarta cu pere sau pizza cu pere?

O delicioasa tarta cu pere care poate fi, de asemenea, o pizza cu pere.
Servings 12 persoane
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 35 minutes
Timp total 50 minutes

Equipment

  • 1 bol de sticla sau inox
  • 1 cratita mica, cu coada
  • 1 tava de copt
  • 1 foaie de copt
  • 1 cutit
  • 1 tocator
  • 1 pensula
  • 1 sucitor

Ingredients

Aluat

  • 100 g unt
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • lapte sau apa

Pere

  • 6-8 pere mari
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 ml vin rosu

Instructions

  • Preparati mai intai aluatul conform instructiunilor din reteta de aici.
  • Spalati perele, inlaturati coada si miezul. Taiati-le in sferturi sau in optimi.
  • Puneti perele in bolul de sticla sau de inox. Adaugati zaharul, scortisoara si vinul si amestecati.
  • Incingeti cuptorul la 180-190 grade.
  • Puneti o foaie de copt intr-o tava de prajituri, mare.
  • Cu o pensula intindeti putin unt topit sau ungeti foaia cu unt moale, uniform.
  • Intindeti aluatul pana ajunge la dimensiunea tavii.
  • Asezati aluatul in tava si apoi puneti perele deasupra, pe toata suprafata lui.
  • Dati la cuptor timp de 30-35 de minute.
Meniu: Deserturi
Bucataria: Englezeasca, Franceza, Romana
Cuvant cheie: pere, pizza cu pere, tarta, tarta cu pere

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close