Sos tartar

55

Sos tartar este unul dintre cele mai folosite sosuri pentru preparatele pe baza de peste, avand ca ingrediente de baza maioneza si castravetii murati taiati marunt.

Ca majoritatea sosurilor clasice (de ex. maioneza), puteti gasi sos tartar gata preparat in magazinele alimentare. Daca insa doriti o varianta sanatoasa (cele deja preparate au o multime de conservanti pentru pastrarea pe termen indelungat), puteti incerca sa-l preparati si singuri. Reteta este foarte usoara, iar preparatul este gata in cateva minute.

Cum se prepara sos tartar

Pentru reteta clasica de sos tartar ingredientele de baza sunt oua, otet din vin, ulei vegetal, mustar, ceapa rosie, castraveti murati si capere.

Se prepara o maioneza dintr-un galbenus de ou fierte, un galbenus de ou crud, sare, otet din vin (sau suc de lamaie) si ulei. Reteta de preparar o gasiti aici.

sos maioneza

Castravetii se taie cubulete mici. Procedati la fel cu ceapa si cu caperele.

Amestecati maioneza cu castravetii, ceapa si caperele si mai adaugati sare si, eventual, piper, dupa gust.

Sa trecem la treaba si sa vedem ustensilele, ingredientele si cantitatile lor, dar si pasii de parararea unui sos tartar.

Sos tartar

Reteta clasica de sos tartar, un sos de nelipsit la preparatele din peste si carne
Portii 6 portii
Timp pregatire 30 minutes
Timp total 30 minutes

Echipament

  • 1 Mixer
  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 spatula
  • 1 bol de sticla

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3-400 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri otet de mere sau sosul de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 castraveti murati medii
  • 2 linguri capere in saramura

Instructiuni

  • Fierbeti un ou tare dupa care curatati-l de coaja si inlaturati albusul
  • Separat galbenusul de albus de la oul crud
  • Puneti cele doua galbenusuri (cel fiert si cel crud) intr-un bol impreuna cu o lingura de mustar si putina sare. Adaugati otetul sau sucul de lamaie.
  • Cu ajutorul mixerului amestecati totul si puneti treptat, uleiul, pana obtineti maioneza.
  • Taiati castravetii cubulete marunti. Eventual inlaturati semintele inainte.
  • Curatati ceapa si tocati-o marunt.
  • Tocati si caperele si albusul de ou fiert.
  • Amestecati totul cu maioneza.
  • Adaugati sare si piper, dupa gust.
Meniu: Sosuri
Bucataria: Franceza
Cuvant cheie: sos tartar, tartar

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de sosuri, sosuri vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close