Aluat pentru tarte

1K

Aluat pentru tarte – reteta de baza

Aluatul acesta il folosesc pentru orice fel de pentru orice fel tarte, cu fructe sau legume (quiche). Este un aluat care se prepara foarte usor si are o consistenta placuta dupa ce se coace.

Este un aluat „de dulce”, care contine unt si ou si, eventual dar nu necesar, lapte. Daca mariti cantitatea de unt, fata de reteta de mai jos, veti obtine un aluat mai crocant.

Cum se prepara un aluat pentru tarte

Aluatul pentru tarte contine urmatoarele ingrediente: faina, apa sau lapte, ou, unt, sare si praf de copt. Daca il faceti pentru prajituri puteti sa mai adaugati si o lingurita de zahar.

Se amesteca toate ingredientele uscate: faina, sare, praf de copt. Untul se topeste.

Se face putin loc in centrul fainii unde se pune oul (poate fi batut, daca vreti, dar nu e necesar). Se adauga untul topit si se incepe framantarea. Apa sau laptele se adauga treptat si se incorporeaza in aluat, pana obtineti consistenta dorita.

Acest aluat poate fi apoi folosit imediat, la tarte sau quiche-uri sau poate fi pastrat la congelator, intr-o folie.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile si pasii detaliati pentru a prepara un aluat pentru tarte.

Aluat pentru tarte

Timp pregatire 30 minutes

Echipament

  • 1 bol de sticla
  • 1 cratita mica sau ibric

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • apa sau lapte
  • sare

Instructiuni

  • Puneti faina intr-un bol mai mare.
  • Adaugati sare si praf de copt. Amestecati bine, sa se omogenizeze. Faceti o mica groapa in mijloc.
    aluat pentru tarte 2
  • Dati drumul la aragaz, la foc potrivit. Puneti o craticioara la incalzit si adaugati untul (jumatate dintr-un pachet) taiat felii. Amestecati incet, sa nu se arda, pana cand untul se topeste.
  • Puneti untul in bol, in groapa formata. Adaugati si oul
    aluat pentru tarte 3 400x400 1
  • Incepeti sa framantati, aducand faina din exterior catre interior, pana cand obtineti un amestec faramicios, ca niste bulgarasi mai mici. Adaugati putina apa si framantati pana obtineti o bila compacta de aluat. Daca e prea lipicios mai puneti putina faina.
  • Dati la frigider timp de 30 de minute, dupa care puteti scoate si intinde foaie, cu un sucitor (facalet) si folosi la tarte.
Meniu: Altele
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: aluat, aluat prajituri, aluat tarte

Va doresc spor la gatit!

Pentru alte retete diverse vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 0
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close