Aluatul acesta il folosesc pentru orice fel de pentru orice fel tarte, cu fructe sau legume (quiche). Este un aluat care se prepara foarte usor si are o consistenta placuta dupa ce se coace.

Aluat pentru tarte
Echipament
- 1 bol de sticla
- 1 cratita mica sau ibric
Ingrediente
- 250 g faina
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 plic praf de copt
- apa sau lapte
- sare
Instructiuni
- Puneti faina intr-un bol mai mare.
- Adaugati sare si praf de copt. Amestecati bine, sa se omogenizeze. Faceti o mica groapa in mijloc.
- Dati drumul la aragaz, la foc potrivit. Puneti o craticioara la incalzit si adaugati untul (jumatate dintr-un pachet) taiat felii. Amestecati incet, sa nu se arda, pana cand untul se topeste.
- Puneti untul in bol, in groapa formata. Adaugati si oul
- Incepeti sa framantati, aducand faina din exterior catre interior, pana cand obtineti un amestec faramicios, ca niste bulgarasi mai mici. Adaugati putina apa si framantati pana obtineti o bila compacta de aluat. Daca e prea lipicios mai puneti putina faina.
- Dati la frigider timp de 30 de minute, dupa care puteti scoate si intinde foaie, cu un sucitor (facalet) si folosi la tarte.