Aluat pentru tarte

56

Aluatul acesta il folosesc pentru orice fel de pentru orice fel tarte, cu fructe sau legume (quiche). Este un aluat care se prepara foarte usor si are o consistenta placuta dupa ce se coace.

Aluat pentru tarte

Timp pregatire 30 mins

Ustensile

  • 1 bol de sticla
  • 1 cratita mica sau ibric

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • apa sau lapte
  • sare

Instructiuni

  • Puneti faina intr-un bol mai mare.
  • Adaugati sare si praf de copt. Amestecati bine, sa se omogenizeze. Faceti o mica groapa in mijloc.
  • Dati drumul la aragaz, la foc potrivit. Puneti o craticioara la incalzit si adaugati untul (jumatate dintr-un pachet) taiat felii. Amestecati incet, sa nu se arda, pana cand untul se topeste.
  • Puneti untul in bol, in groapa formata. Adaugati si oul
  • Incepeti sa framantati, aducand faina din exterior catre interior, pana cand obtineti un amestec faramicios, ca niste bulgarasi mai mici. Adaugati putina apa si framantati pana obtineti o bila compacta de aluat. Daca e prea lipicios mai puneti putina faina.
  • Dati la frigider timp de 30 de minute, dupa care puteti scoate si intinde foaie, cu un sucitor (facalet) si folosi la tarte.
Tip preparat: Altele
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: aluat, aluat prajituri, aluat tarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close