Meniul zilei de astazi este format din 3 preparate: pui crispy, salata coleslaw si sos tartar.
Daca doriti un meniu similar cu cel de la KFC cu pui crispy dar facut de voi, puteti incerca sa gatiti cele 3 preparate. Sigur nu veti regreta. Se potriveste la orice ocazie, ca masa de pranz insa trebuie sa va inarmati cu rabdare, deoarece fiecare preparat ia ceva timp.
Cum se prepara pui crispy, salata coleslaw si sos tartar?
Pregatim puiul. Taiati pieptul de pui fasii. Intr-un bol mai mare puneti 4-5 linguri faina, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de boia dulce (si/sau picanta), 1 jumatate de lingurita de piper macinat, 1 jumatate de lingurita de coriandru, 1 lingurita piper pudra. Dati puiul prin acest amestec, omogenizand pe toate partile. Lasati in bol timp de 20-30 de minute.
Preparam mai intai maioneza, deoarece aceasta va fi folosita atat la sosul tartar cat si la salata coleslaw.
Pentru maioneza aveti nevoie de 1-2 galbenusuri, o lingura de mustar, putina sare, sucul de la jumatate de lamaie si ulei (cam 3-400ml). Se amesteca, cu un mixer sau un tel, galbenusurile (albusurile le folositi mai tarziu) cu mustarul si sarea, dupa care se toarna, putin cate putin, uleiul, amestcand incontinuu. Cand obtineti consistenta dorita adaugati sucul de lamaie si, daca doriti sa fie mai fina, o lingura de apa. Reteta detaliata pentru maioneza o gasiti aici.
Impartiti maioneza in 2 parti: un sfert il puneti deoparte intr-un bol mai mic, restul lasati-l in recipientul in care ati preparat-o.
Taiati fin o ceapa rosie curatata de coaja, 1 castravete murat (otet sau saramura, dupa preferinte) si o lingura de capere, pe care le-ati stors mai inainte in pumn. Adaugati apoi la maioneza si amestecati. Dati deoparte. Reteta pentru sosul tartar o gasiti si aici.
Dati maioneza si sosul la frigider.
Bateti 3-4 oua intr-un bol impreuna cu albusurile ramase de la maioneza.
Dati fulgi de porumb (cam 300 grame) printr-un robot de bucatarie, pana se maruntesc (nu trebuie sa fie praf). Puneti fulgii maruntiti intr-un alt bol.
Incingeti cuptorul la 180 grade si puneti o foaie de copt intr-o tava. Ungeti foaia cu ulei.
Cu o mana luati o fasie de pui si dati-o prin ouale batute, apoi puneti-o in bolul cu fulgii de porumb. Cu cealalta mana dati puiul prin fulgi, pe toate partile. Apoi puneti-l in tava. Faceti la fel pana umpleti toata tava, lasand putin spatiu intre bucati.
Stropiti puiul cu ulei (folositi un pulverizator de bucatarie) si dati la cuptor, la etajul din mijloc, timp de 15-20 de minute. Apoi scoateti tava, intoarceti bucatile de pui pe cealalta parte si mai lasati la cuptor inca 5-10 minute. Scoateti cand sunt gata si re-umpleti tava, daca mai aveti bucati de pui necoapte.
Cat se face puiul puteti prepara salata coleslaw. Pentru aceasta aveti nevoie de jumatate de varza alba, jumatate de varza rosie, 2-3 morcovi potriviti si 2-3 mere verzi.
Dati varza la robotul de bucatarie, folosind accesoriul cu lama. Alfel, puteti da pe o razatoare folosind partea cu lama sau la o mandolina sau taiati fin, de mana. Curatati morcovii si merele si dati-le pe razatoarea mare. Amestecati totul cu maioneza pe care ati pus-o mai inainte in bolul mic. Adaugati, dupa gust, sare, putina lamaie si marar tocat marunt.
Cand toate preparatele sunt gata transferati in boluri de servire si … chemati pofticiosii la masa!!!
Hai sa vedem care sunt ustensilele necesare, ingredientele si cantitatile si pasii pentru a prepara un delicios meniu pui crispy, salata coleslaw si sos tartar.


Pui crispy, salata coleslaw si sos tartar
Equipment
- 5 boluri
- 1 tocator
- 1 cutit pentru legume
- 1 cutit pentru carne
- 1 tava
- 1 foaie de copt
- 1 robot de bucatarie
- 1 Mixer
- 1 Razatoare
Ingredients
Pui crispy
- 1.5 g piept de pui sau muschiulet de pui
- 4 linguri faina
- 2 linguri boia de ardei dulce si/sau picanta
- 1 lingurita sare
- 1 jumatate lingurita piper
- 1 jumatate lingurita coriandru
- 1 lingurita usturoi pudra
- 300 g fulgi de porumb
- 3-4 oua
Maioneza
- 2 galbenusuri
- putina sare
- 1 lingura mustar
- 3-400 ml ulei de floarea soarelui
- 1 jumatate lamaie
Sos tartar
- maioneza
- 1 castravete murat
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura capere
Salata coleslaw
- maioneza
- 1 jumatate varza alba
- 1 jumatate varza rosie
- 2-3 morcovi
- 3-4 mere verzi
Instructions
Prepararea maionezei
- Cu ajutorul unui mixer combinati galbenusurile de ou cu mustarul si sarea.
- Adaugati incet-incet uleiul, mixand incontinuu.
- Cand obtineti consistenta dorita adaugati sucul de lamaie.
Prepararea sosului tartar
- Folositi trei sferturi din maioneza de mai sus.
- Tocati marunt ceapa rosie curatata, castravetii murati si caperele pe care le-ati stors.
- Adaugati in maioneza si amestecati
Prepararea salatei coleslaw
- Taiati marunt varza alba si cea verde (cu un cutit, la robot sau la razatoare)
- Curatati morcovii si dati-i pe razatoarea mare. Dati si merele pe razatoare.
- Amestecati legumele cu restul de maioneza si adaugati, dupa gust, sare, putina lamaie si marar tocat marunt.
Prepararea puiului crispy
- Taiati pieptul de pui fasii.
- Intr-un bol mare puneti faina, boia, sare, piper, coriandru si usturoi. Amestecati.
- Dati fasiile de pui prin amestec si lasati deoparte 20-30 de minute.
- Bateti ouale (si albusurile ramase de la maioneza) intr-un bol separat.
- Dati fulgii de porumb la robot pana se maruntesc, fara a se face praf. Puneti in alt bol.
- Incingeti cuptorul la 180 grade.
- Puneti o foaie de copt intr-o tava mare si ungeti-o cu ulei.
- Cu o mana luati o fasie de pui si dati-o prin ouale batute. Puneti-o apoi in bolul cu fulgi.
- Cu cealalta mana dati puiul prin porumb, pe toate partile, apoi asezati in tava.
- Procedati la fel pana umpleti tava, lasand putin spatiu intre fasiile de pui.
- Pulverizati putin ulei peste fiecare bucata de pui.
- Coaceti la cuptor 20 de minute, pe etajul din mijloc, apoi scoateti tava, intoarceti bucatile si mai coaceti 5-10 minute.
O reteta similara de pui crispy (piept de pui in crusta de porumb) gasiti aici.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna la un meniu cu pui crispy, salata coleslaw si sos tartar!
Pentru alte retete de meniuri vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.