Go Back Email Link

Tocanita de galbiori

Servings 4 persoane
Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 20 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 bol sticla
  • 1 tocator
  • 1 tigaie adanca / wok

Ingrediente

  • 600 g galbiori
  • 200 g smantana
  • 3 fire ceapa verde
  • 50 g unt
  • sare

Instructiuni

  • Spalati bine de tot galbiorii. Nu ii lasati intr-un castron apa prea mult ci mai bine puneti-i sub un jet de apa rece si apoi inlaturati partile necomestibile.
    tocanita de galbiori
  • Taiati ciupercile bucati, dupa preferinta.
  • Intr-un wok sau o cratita adanca topiti untul si adaugati ciupercile. Gatiti la foc potrivit. Amestecati in oala, dand ciupercile prin unt. Adaugati putina sare, iar ciupercile vor lasa zeama. Gatiti pana scade putin.
    tocanita de galbiori 3
  • Curatati ceapa verde si tocati-o marunt. Amestecati cu smantana (si un ou, daca doriti) si puneti in tigaie peste ciuperci.
  • Gatiti pana cand mai scade putin, dar aveti grija sa nu se prinda de fundul vasului.
  • Serviti cu mamaliguta sau ca garnitura la alte preparate.
Meniu: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: galbiori, tocanita, tocanita de ciuperci, Tocanita de galbiori