Go Back Email Link

Tocanita de galbiori

Timp pregatire 45 minutes

Echipament

  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 tigaie adanca / wok
  • 1 castron

Ingrediente

  • 1 kg galbiori
  • 150 g smantana
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • condimente

Instructiuni

  • Galbiorii trebuie spalati foarte bine, in mai multe ape si cu multa atentie si migala, deoarece pot avea destul de multe mizerii in palarie. De asemenea, daca sunt mai batrani pot avea si viermi. Inlaturati intotdeauna partile stricate de la ciuperci.
    galbiori
  • Tocati ceapa marunt si puneti-o intr-o tigaie in care ati adaugat o lingura de ulei de masline impreuna cu putina sare. Caliti incet, avand grija sa nu ardeti ceapa. Trebuie sa devina sticloasa.
  • Tocati galbiorii in bucatele si adaugati-le peste ceapa. In contact cu sarea vor incepe sa lase apa. Fierbeti-i timp de 5-10 minute in zeama pe care o lasa.
    galbiori
  • Intr-un castron puneti smantana si lingura de faina. Amestecati-le bine cu o furculita dupa care tranferati in tigaie, peste galbiori si ceapa.
    galbiori
  • Lasati sa se prepare la foc mic, cu un capac pus peste tigaie, pana cand ciupercile sunt fierte. Gustati din cand in cand pentru a verifica si adauga alte condimente, dupa gust. Serviti cu mamaliguta, orez sau paine prajita.
Meniu: Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: galbiori, tocanita de ciuperci, Tocanita de galbiori