Go Back Email Link

Sos tartar

Reteta clasica de sos tartar, un sos de nelipsit la preparatele din peste si carne
Servings 6 portii
Timp pregatire 30 minutes
Timp total 30 minutes

Echipament

  • 1 Mixer
  • 1 tocator
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 spatula
  • 1 bol de sticla

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3-400 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri otet de mere sau sosul de la jumatate de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 2 castraveti murati medii
  • 2 linguri capere in saramura

Instructiuni

  • Fierbeti un ou tare dupa care curatati-l de coaja si inlaturati albusul
  • Separat galbenusul de albus de la oul crud
  • Puneti cele doua galbenusuri (cel fiert si cel crud) intr-un bol impreuna cu o lingura de mustar si putina sare. Adaugati otetul sau sucul de lamaie.
  • Cu ajutorul mixerului amestecati totul si puneti treptat, uleiul, pana obtineti maioneza.
  • Taiati castravetii cubulete marunti. Eventual inlaturati semintele inainte.
  • Curatati ceapa si tocati-o marunt.
  • Tocati si caperele si albusul de ou fiert.
  • Amestecati totul cu maioneza.
  • Adaugati sare si piper, dupa gust.
Meniu: Sosuri
Bucataria: Franceza
Cuvant cheie: sos tartar, tartar