Go Back Email Link

Pastrav copt in folie, la gratar

Servings 1 persoana
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 20 hours

Echipament

  • 1 cutit peste
  • 1 tocator
  • 1 folie aluminiu

Ingrediente

  • 1 pastrav
  • lamaie
  • unt
  • verdeata
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Curatati bine pestele in interior.
  • Taiati jumatate de lamaie in rondele. Cealalta jumatate o stoarceti.
  • Rupeti o bucata de folie de aluminiu de marime suficienta incat sa poata inveli tot pestele.
  • Ungeti folia de aluminiu cu putin unt, puneti peste o felie de lamaie si putina verdeata, sare si piper.
    peste-copt-in-folie-1
  • Asezati pestele peste unt. Puneti cateva feliute de lamaie in interior, o felie de unt, putina verdeata si sare. Apoi faceti acelasi lucru cu exteriorul pestelui. Stropiti pestele cu putina zeama de lamaie.
    peste-copt-in-folie-2
  • Impaturiti pestele cu folia si asezati pe gratar, timp de 10-15 minute pe fiecare parte sau, in functie de cat de puternic este focul la gratar. Verificati din cand in cand, sa nu se arda.
    peste-copt-in-folie-4-400x400
  • Cand este copt, desfaceti cu grija folia, sa nu va ardeti, si mutati pestele pe farfurie. Serviti cu ce doriti dvs (mamaliga, saramura, cartofi, salata etc.). De exemplu, eu aici am facut o saramura.
    saramura-mamaliga-peste
Meniu: Carne, Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: pastrav copt in folie, Pastrav copt in folie, la gratar, pastrav in folie la gratar, pastrav la gratar