Pastrav copt in folie, la gratar

72

Stiu ca multi prefera pestele copt la cuptor si nu ars la gratar sau prajit in tigaie. Daca insa sunteti la un picnic sau „la un gratar” cu familia sau prietenii si doriti sa obtineti aceeasi textura la peste precum cea a pestelui copt la cuptor, o folie alimentara de aluminiu poate face minuni.

Modul de preparare a pestelui este simplu si va garantez ca nu veti fi dezamagiti daca urmati indeaproape pasii de mai jos.

Puteti folosi pastrav, dorada, biban de mare, lup de mare sau orice peste va face voua placere.

Pastrav copt in folie, la gratar

Portii 1 persoana
Timp preparare 20 min
Timp coacere 20 hrs

Unelte

  • 1 cutit peste
  • 1 tocator
  • 1 folie aluminiu

Ingrediente

  • 1 pastrav
  • lamaie
  • unt
  • verdeata
  • sare
  • piper

Instructiuni

  • Curatati bine pestele in interior.
  • Taiati jumatate de lamaie in rondele. Cealalta jumatate o stoarceti.
  • Rupeti o bucata de folie de aluminiu de marime suficienta incat sa poata inveli tot pestele.
  • Ungeti folia de aluminiu cu putin unt, puneti peste o felie de lamaie si putina verdeata, sare si piper.
    peste-copt-in-folie-1
  • Asezati pestele peste unt. Puneti cateva feliute de lamaie in interior, o felie de unt, putina verdeata si sare. Apoi faceti acelasi lucru cu exteriorul pestelui. Stropiti pestele cu putina zeama de lamaie.
    peste-copt-in-folie-2
  • Impaturiti pestele cu folia si asezati pe gratar, timp de 10-15 minute pe fiecare parte sau, in functie de cat de puternic este focul la gratar. Verificati din cand in cand, sa nu se arda.
    peste-copt-in-folie-4-400x400
  • Cand este copt, desfaceti cu grija folia, sa nu va ardeti, si mutati pestele pe farfurie. Serviti cu ce doriti dvs (mamaliga, saramura, cartofi, salata etc.). De exemplu, eu aici am facut o saramura.
    saramura-mamaliga-peste
Tip reteta: Carne, Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: pastrav copt in folie, Pastrav copt in folie, la gratar, pastrav in folie la gratar, pastrav la gratar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Recipe Rating




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close