Pastrav copt in folie, la gratar

14.5K

Pastrav copt in folie, la gratar

Stiu ca multi prefera un pastrav copt la cuptor si nu ars la gratar sau prajit in tigaie. Daca insa sunteti la un picnic sau „la un gratar” cu familia sau prietenii si doriti sa obtineti aceeasi textura la peste precum cea a pestelui copt la cuptor, o folie alimentara de aluminiu poate face minuni.

Modul de preparare a pestelui este simplu si va garantez ca nu veti fi dezamagiti daca urmati indeaproape pasii de mai jos.

Cum se prepara un pastrav copt in folie, la gratar

Curatati bine pestele. Dati interiorul cu sare si puneti feliute de lamaie, putin unt si mirodenii. Dati o folie de aluminiu cu unt si sare si asezati niste feliute de lamaie peste care puneti pestele. Impaturiti folia astfel incat sa acopere pestele si puneti-o peste gratar cateva minute pe fiecare parte.

Puteti folosi pastrav, dorada, biban de mare, lup de mare sau orice peste va face voua placere.

Sa trecem la treaba si sa vedem care sunt ustensilele, ingredientele si cantitatile lor si pasii pentru prepararea unui peste copt in folie, la gratar.

Pastrav copt in folie, la gratar

Servings 1 persoana
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 20 hours

Equipment

  • 1 cutit peste
  • 1 tocator
  • 1 folie aluminiu

Ingredients

  • 1 pastrav
  • lamaie
  • unt
  • verdeata
  • sare
  • piper

Instructions

  • Curatati bine pestele in interior.
  • Taiati jumatate de lamaie in rondele. Cealalta jumatate o stoarceti.
  • Rupeti o bucata de folie de aluminiu de marime suficienta incat sa poata inveli tot pestele.
  • Ungeti folia de aluminiu cu putin unt, puneti peste o felie de lamaie si putina verdeata, sare si piper.
    peste-copt-in-folie-1
  • Asezati pestele peste unt. Puneti cateva feliute de lamaie in interior, o felie de unt, putina verdeata si sare. Apoi faceti acelasi lucru cu exteriorul pestelui. Stropiti pestele cu putina zeama de lamaie.
    peste-copt-in-folie-2
  • Impaturiti pestele cu folia si asezati pe gratar, timp de 10-15 minute pe fiecare parte sau, in functie de cat de puternic este focul la gratar. Verificati din cand in cand, sa nu se arda.
    peste-copt-in-folie-4-400x400
  • Cand este copt, desfaceti cu grija folia, sa nu va ardeti, si mutati pestele pe farfurie. Serviti cu ce doriti dvs (mamaliga, saramura, cartofi, salata etc.). De exemplu, eu aici am facut o saramura.
    saramura-mamaliga-peste
Meniu: Carne, Peste
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: pastrav copt in folie, Pastrav copt in folie, la gratar, pastrav in folie la gratar, pastrav la gratar

Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!

Pentru alte retete de peste vizitati sectiunea de aici.

Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.

Daca vrei sa afli cand public retete noi, introdu adresa de email in campul de mai jos si apasa "Abonare".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like 11
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2024. Toate drepturile rezervate
Close