Go Back Email Link

Dovleac cu miere si nuca

Servings 6 persoane
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 bol
  • 1 cutit legume
  • 1 tava copt

Ingrediente

  • 1 dovleac placintar sau turcesc
  • miere
  • miez de nuca
  • scortisoara

Instructiuni

  • Incingeti cuptorul la 200 grade.
  • Spalati dovleacul, Taiati-l si curatati-l de seminte. Impartiti-l apoi in felii.
  • Intr-o tava puneti foaie de copt si aranjati feliile de dovleac. Lasati la cuptor 30-40 de minute.
    (Puteti sari peste pasul acesta si trece direct la urmatoarele daca curatati dovleacul de la inceput de coaja si il puneti in vasul de copt. Va trebui sa il coaceti cam 40-45 de minute in situatia aceasta).
    dovleac-miere-nuci-1
  • Scoateti dovleacul de la cuptor, lasati cateva minute sa se mai raceasca si cu grija, sa nu va ardeti, indepartati coaja.
  • Puneti dovleacul intr-un vas de copt. Ungeti feliile cu miere, presarati scortisoara si nucile. Acoperiti vasul cu capacul sau cu folie de aluminiu si dati la cuptor inca 10-15 de minute.
  • Cand timpul de coacere a trecut scoateti vasul si verificati daca s-a copt si daca este suficient de dulce. Daca nu e puteti presara niste zahar pudra deasupra.
  • Scoateti capacul vasului si mai lasati 5-10 minute in cuptor, sa se caramelizeze deasupra.
Meniu: Deserturi
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: dovleac, dovleac cu miere, Dovleac cu miere si nuca