Dovleac cu miere si nuca, la cuptor – un deliciu de toamna.
Acum cateva saptamani am mancat la un restaurant turcesc un dovleac cu miere si nuca excelent. Cum intre timp in balcon au aparut cativa dovleci, primiti de la socri, am zis sa incerc si eu reteta. Iar rezultatul a fost pe masura.
Cum se prepara dovleac cu miere si nuca
Initial am copt dovleacul cu tot cu coaja (pasul 3 de mai jos), dar puteti sari peste el si trece direct la pasii 4 si 5 daca mai intai curatati coaja dovleacului si il dati la cuptor intr-un vas de copt (vedeti mai jos).


Dovleac cu miere si nuca
Equipment
- 1 tocator
- 1 bol
- 1 cutit legume
- 1 tava copt
Ingredients
- 1 dovleac placintar sau turcesc
- miere
- miez de nuca
- scortisoara
Instructions
- Incingeti cuptorul la 200 grade.
- Spalati dovleacul, Taiati-l si curatati-l de seminte. Impartiti-l apoi in felii.
- Intr-o tava puneti foaie de copt si aranjati feliile de dovleac. Lasati la cuptor 30-40 de minute.(Puteti sari peste pasul acesta si trece direct la urmatoarele daca curatati dovleacul de la inceput de coaja si il puneti in vasul de copt. Va trebui sa il coaceti cam 40-45 de minute in situatia aceasta).
- Scoateti dovleacul de la cuptor, lasati cateva minute sa se mai raceasca si cu grija, sa nu va ardeti, indepartati coaja.
- Puneti dovleacul intr-un vas de copt. Ungeti feliile cu miere, presarati scortisoara si nucile. Acoperiti vasul cu capacul sau cu folie de aluminiu si dati la cuptor inca 10-15 de minute.
- Cand timpul de coacere a trecut scoateti vasul si verificati daca s-a copt si daca este suficient de dulce. Daca nu e puteti presara niste zahar pudra deasupra.
- Scoateti capacul vasului si mai lasati 5-10 minute in cuptor, sa se caramelizeze deasupra.
Va doresc spor la gatit si sa aveti pofta buna!
Pentru alte retete de deserturi vizitati sectiunea de aici.
Vizitati canalul meu de youtube pentru retete video.