Go Back Email Link

Ciuperci umplute, la cuptor

Servings 4 persoane
Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 20 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 cutit carne
  • 1 tava pentru cuptor
  • 1 tigaie

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 200 g bacon
  • 1 ceapa
  • 100 g cascaval

Instructiuni

  • Incingeti cuptorul la 180 grade,
  • Spalati bine ciupercile si scoateti piciorul. Aveti grija sa nu le rupeti palaria. Tocati picioarele de ciuperca cubulete. Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Bacon-ul il taiati si pe el patratele.
  • Intr-o tigaie incinsa la foc mediu puneti putin ulei de masline. Adaugati apoi ceapa si caliti-o pana devine sticloasa. Puneti baconul si picioarele de ciuperca tocate si caliti-le impreuna cu ceapa pana se rumenesc. Aveti grija sa nu ardeti.
  • Luati tigaia de pe foc si radeti deasupra cascavalul. Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati cateva fire de marar sau patrunjel, tocate marunt.
  • Aranjati palariile de ciuperca intr-o tava incapatoare. Cu o lingura umpleti palariile cu compozitia din tigaie.
  • Dati la cuptor timp de 20 de minute (sau mai mult, daca e nevoie), pana se rumeneste compozitia.
  • Serviti ca aperitiv sau ca garnitura la preparate din carne.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciuperci umplute, Ciuperci umplute, la cuptor