Incingeti cuptorul la 180 grade,
Spalati bine ciupercile si scoateti piciorul. Aveti grija sa nu le rupeti palaria. Tocati picioarele de ciuperca cubulete. Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Bacon-ul il taiati si pe el patratele.
Intr-o tigaie incinsa la foc mediu puneti putin ulei de masline. Adaugati apoi ceapa si caliti-o pana devine sticloasa. Puneti baconul si picioarele de ciuperca tocate si caliti-le impreuna cu ceapa pana se rumenesc. Aveti grija sa nu ardeti.
Luati tigaia de pe foc si radeti deasupra cascavalul. Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati cateva fire de marar sau patrunjel, tocate marunt.
Aranjati palariile de ciuperca intr-o tava incapatoare. Cu o lingura umpleti palariile cu compozitia din tigaie.
Dati la cuptor timp de 20 de minute (sau mai mult, daca e nevoie), pana se rumeneste compozitia.
Serviti ca aperitiv sau ca garnitura la preparate din carne.