Ciuperci umplute, pregatite la cuptor poat avea o umplutura care sa contina diverse ingrediente. Eu folosesc de obicei picioarele de la ciuperci, ceapa, bacon si cascaval, dar poate fi folosita branza de burduf, slaninuta, kaizer, diverse ierburi aromate.
Preparatul poate fi servit atat ca aperitiv dar si ca garnitura la diverse alte preparate din carne.
Ciupercile care se folosesc sunt de tip champignon mari, astfel incat sa tina mai multa compozitie.


Ciuperci umplute, la cuptor
Equipment
- 1 tocator
- 1 cutit legume
- 1 cutit carne
- 1 tava pentru cuptor
- 1 tigaie
Ingredients
- 1 kg ciuperci champignon
- 200 g bacon
- 1 ceapa
- 100 g cascaval
Instructions
- Incingeti cuptorul la 180 grade,
- Spalati bine ciupercile si scoateti piciorul. Aveti grija sa nu le rupeti palaria. Tocati picioarele de ciuperca cubulete. Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Bacon-ul il taiati si pe el patratele.
- Intr-o tigaie incinsa la foc mediu puneti putin ulei de masline. Adaugati apoi ceapa si caliti-o pana devine sticloasa. Puneti baconul si picioarele de ciuperca tocate si caliti-le impreuna cu ceapa pana se rumenesc. Aveti grija sa nu ardeti.
- Luati tigaia de pe foc si radeti deasupra cascavalul. Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati cateva fire de marar sau patrunjel, tocate marunt.
- Aranjati palariile de ciuperca intr-o tava incapatoare. Cu o lingura umpleti palariile cu compozitia din tigaie.
- Dati la cuptor timp de 20 de minute (sau mai mult, daca e nevoie), pana se rumeneste compozitia.
- Serviti ca aperitiv sau ca garnitura la preparate din carne.