Ciuperci umplute, la cuptor

398

Ciuperci umplute, pregatite la cuptor poat avea o umplutura care sa contina diverse ingrediente. Eu folosesc de obicei picioarele de la ciuperci, ceapa, bacon si cascaval, dar poate fi folosita branza de burduf, slaninuta, kaizer, diverse ierburi aromate.

Preparatul poate fi servit atat ca aperitiv dar si ca garnitura la diverse alte preparate din carne.

Ciupercile care se folosesc sunt de tip champignon mari, astfel incat sa tina mai multa compozitie.

Ciuperci umplute, la cuptor

Portii 4 persoane
Timp pregatire 10 mins
Timp gatire 20 mins

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 cutit carne
  • 1 tava pentru cuptor
  • 1 tigaie

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 200 g bacon
  • 1 ceapa
  • 100 g cascaval

Instructiuni

  • Incingeti cuptorul la 180 grade,
  • Spalati bine ciupercile si scoateti piciorul. Aveti grija sa nu le rupeti palaria. Tocati picioarele de ciuperca cubulete. Ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Bacon-ul il taiati si pe el patratele.
  • Intr-o tigaie incinsa la foc mediu puneti putin ulei de masline. Adaugati apoi ceapa si caliti-o pana devine sticloasa. Puneti baconul si picioarele de ciuperca tocate si caliti-le impreuna cu ceapa pana se rumenesc. Aveti grija sa nu ardeti.
  • Luati tigaia de pe foc si radeti deasupra cascavalul. Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati cateva fire de marar sau patrunjel, tocate marunt.
  • Aranjati palariile de ciuperca intr-o tava incapatoare. Cu o lingura umpleti palariile cu compozitia din tigaie.
  • Dati la cuptor timp de 20 de minute (sau mai mult, daca e nevoie), pana se rumeneste compozitia.
  • Serviti ca aperitiv sau ca garnitura la preparate din carne.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciuperci umplute, Ciuperci umplute, la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aprecieri




Like
Close
Bucataria lui Tati © Copyright 2022. Toate drepturile rezervate
Close