Go Back Email Link

Ciorba de pui a la grec

O ciorba gustoasa, foarte des intalnita in bucatariile din Romania
Servings 5 portii
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 1 hour 30 minutes
Timp total 1 hour 50 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 Cutit bucatar
  • 1 tocator
  • 1 oala pentru ciorba
  • 1 Razatoare
  • 1 bol de sticla
  • 1 tel sau o furculita
  • 1 polonic

Ingrediente

  • 500 g carne de pui
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 pastarnac
  • 4 oua
  • 200 ml smantana poate fi si vegetala
  • 150 g orez cu bob rotund optional
  • sare
  • piper
  • marar sau patrunjel

Instructiuni

  • Fierbeti carnea de pui. In functie de provenienta (de tara sau din comert), carnea poate avea timp diferit de fierbere
  • Spalati legumele si curatati-le.
  • Tocati ceapa marunt. Telina, morcovul si pastarnacul dati-le pe razatoarea mare.
  • Spalati orezul in cateva ape.
  • Puneti legumele si orezul in oala de ciorba si fierbeti 15-20 de minute, pana cand orezul este fiert.
  • Separati galbenusurile de albusuri.
  • Bateti galbenusurile cu un tel sau o furculita. Adaugati smantana si amestecati.
  • Cu un polonic luati zeama de ciorba (fara legume sau orez) din oala si adaugati peste oua si smantana, incet, amestecand sa se omogenizeze.
  • Repetati cu cateva polonice de zeama de ciorba pana cand amestecul devine fierbinte.
  • Adaugati-l in oala, peste ciorba si amestecati.
  • Mai fierbeti 1-2 minute si luati de pe foc.
  • Puteti adauga verdeata tocata marunt (patrunjel si/sau marar)
Meniu: Ciorbe si supe
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: ciorba a la grec, ciorba de pui a la grec