Preparati aluatul din ingrediente si lasati-l putin "sa se odihneasca"
Curatati dovleacul de coaja, scoateti semintele si dati miezul pe razatoarea mare.
Intr-o cratita incapatoare puneti untul, zaharul, vanilia, laptele si vinul. Fierbeti putin pana cand se duce alcoolul de la vin (cam 5-6 minute). Adaugati dovleacul. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda, eventual mai puneti o cescuta de apa, daca e nevoie. In 10-15 minute ar trebui sa fie gata. Lasati sa se raceasca 15 minute (minim).
Puneti putina faina pe blatul de lucru. Rupeti aluatul in doua si formati doua bile. Luati una dintre bile, puneti-o pe blat si cu un sucitor intindeti-o, astfel incat sa obtineti o foaie subtire si, pe cat posibil, dreptunghiulara.
Luati jumatatea din cantitatea de dovleac si intindeti-o aproape de marginea unei foi, apoi inveliti-o si rulati-o melc. Procedati la fel si cu cealalta bila de aluat si restul de dovleac.
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Puneti o foaie de copt intr-o tava si asezati melcii.
Bateti intr-un castrol cel de-al doilea ou. Cu o pensula intindeti oul pe pe fiecare melc.
Dati la cuptor timp de 30-40 de minute pana cand aluatul se rumeneste frumos.
Scoateti pe un tocator, asteptati sa se raceasca, apoi taiati felii.