Go Back Email Link

Placinta cu dovleac, in forma de melc

Timp pregatire 1 hour 40 minutes

Echipament

  • 1 bol de sticla
  • 1 tigaie wok
  • 1 razatoare mare
  • 1 tava de copt de tip melc / guguluf

Ingrediente

Aluatul

  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • apa sau lapte

Umplutura

  • 1.5 kg dovleac placintar
  • 100 ml lapte
  • 150 ml vin rosu
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 lingurite scortisoara
  • sare
  • esenta de vanilie

Instructiuni

  • Preparati aluatul din ingrediente si lasati-l putin "sa se odihneasca"
  • Curatati dovleacul de coaja, scoateti semintele si dati miezul pe razatoarea mare.
  • Intr-o cratita incapatoare puneti untul, zaharul, vanilia, laptele si vinul. Fierbeti putin pana cand se duce alcoolul de la vin (cam 5-6 minute). Adaugati dovleacul. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda, eventual mai puneti o cescuta de apa, daca e nevoie. In 10-15 minute ar trebui sa fie gata. Lasati sa se raceasca 15 minute (minim).
  • Puneti putina faina pe blatul de lucru. Rupeti aluatul in doua si formati doua bile. Luati una dintre bile, puneti-o pe blat si cu un sucitor intindeti-o, astfel incat sa obtineti o foaie subtire si, pe cat posibil, dreptunghiulara.
  • Luati jumatatea din cantitatea de dovleac si intindeti-o aproape de marginea unei foi, apoi inveliti-o si rulati-o melc. Procedati la fel si cu cealalta bila de aluat si restul de dovleac.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade.
  • Puneti o foaie de copt intr-o tava si asezati melcii.
  • Bateti intr-un castrol cel de-al doilea ou. Cu o pensula intindeti oul pe pe fiecare melc.
  • Dati la cuptor timp de 30-40 de minute pana cand aluatul se rumeneste frumos.
  • Scoateti pe un tocator, asteptati sa se raceasca, apoi taiati felii.
Meniu: Deserturi
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: dovleac, placinta, placinta cu dovleac