Go Back

Sos salsa pentru Nachos

Timp pregatire 10 mins
Timp preparare 30 mins

Ustensile

  • 1 robot bucatarie
  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 cratita pentru tocanite
  • 1 zdrobitor usturoi

Ingrediente

  • 3 ardei capia
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 4 buc ceapa alba uscata
  • 5 buc rosii
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingura curry madras
  • 1 lingura turmeric
  • 1 lingura ardei iute, maruntit
  • 100 ml vin rosu
  • 1 lingura miere (sau 50g zahar brun)
  • 6 catei usturoi

Instructiuni

  • Mai intai trebuie sa va decideti daca doriti sosul picant sau nu. Daca nu vreti picant, eliminati din lista de ingrediente ardeii iuti si curry madras (puteti pune curry dulce).
  • Spalati bine legumele si curatati ceapa si usturoiul de coaja.
  • Scoateti semintele de ardei si taiati-i cubulete mici de jumatate de centimetru. Taiati rosiile cubulete. Ceapa verde se taie rondele, la fel ca si usturoiul. Daca nu va place sa simtiti bucati mari de usturoi in gura, puteti da usturoiul pe razatoare. Taiati ceapa rosie/alba marunt.
  • Intr-o oala incapatoare puneti 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le la foc mic. Adaugati ardeii si in cele din urma rosiile. Puneti mirodeniile, vinul si mierea si lasati la fiert la foc mic, cam 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.
  • Ideea e sa nu firbeti totul prea mult, altfel se va face o pasta. In compozitie, ardeiul si pe cat posibil rosiile trebuie sa ramana bucatele.
Tip preparat: Sosuri
Bucataria: Mexican
Cuvint cheie: salsa, salsa pentru nachos, sos pentru nachos, sos salsa