Go Back

Conopida pane

Timp pregatire 10 minutes
Timp gatire 20 minutes

Echipament

  • 1 bol de sticla mare
  • 1 tel
  • 1 tigaie wok

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 3 oua
  • faina
  • lapte
  • sare
  • ulei

Instructiuni

  • Conopida se rupe in buchetele mici, se spala si se fierbe in apa cu sare, timp de 10 de minute dupa ce apa a inceput sa fiarba. Nu o fierbeti prea mult pentru ca se va topi
  • Intre timp amestecati ouale cu sare, faina si lapte, obtinand o pasta groasa, de consistenta iaurtului.
  • Scurgeti apa si puneti conopida in pasta de ou, amestecand usor, sa nu se rupa.
  • Puneti o tigaie pe aragaz la incins, adaugati ulei si apoi, cu o lingura, faceti niste chiftelute de conopida. Prajiti pe ambele parti si cand sunt rumenite le puneti intr-un recipient. Procedati la fel pana cand ati terminat toata compozitia.
Meniu: Aperitive, Garnituri
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: conopida, conopida pane, piure de conopida