Go Back

Quiche cu spanac si branza

Este o reteta super-simpla, usor de facut si foarte gustoasa. Va recomand sa incercati si voi. Merge foarte bine ca aperitiv.
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes

Echipament

  • 2 boluri sticla mari
  • 1 cratita
  • 1 tava rotunda, de prajituri

Ingrediente

Aluat

  • 250 g faina alba
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 plic praf de copt
  • apa
  • sare

Umplutura

  • 300 g spanac
  • 300 g branza
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura faina
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper

Instructiuni

Preparare aluat

  • Intr-un bol incapator puneti faina, sarea si praful de copt. Adaugati un ou. Topiti untul intr-o cratita si adaugati peste faina. Puneti putina apa si framantati usor, adaugand, daca e nevoie, apa, pana se formeaza o bila. Dati la frigider 30 de minute, apoi scoateti si intindeti cu un sucitor.

Preparare umplutura

  • Pana se raceste aluatul, se prepara umplutura. Spanacul se decongeleaza (daca este inghetat, la punga) sau se spala, daca este proaspat, din piata. Daca este congelat sa fierbe putin intr-o cratita, dupa care se scurge de apa si se pune intr-un bol. Daca este proaspat se toaca marunt cu un cutit si apoi se caleste putin intr-o tigaie, cu o lingura de ulei. Se adauga branza, lingura de faina, parmezanul, ouale, smantana si mirodeniile.

Preparare quiche

  • Se intinde aluatul foaie si se pune intr-o tava de placinta, unsa cu putin unt. Se da la cuptor pentru 10 minute, la foc potrivit. Apoi se scoate, se pune umplutura, intinsa uniform si se da la cuptor cam 30-35 de minute sau pana se rumeneste si este coapta.
  • Se serveste ca aperitiv, taiata triunghiuri, alaturi de un pahar de vin alb sau o bere rece.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Franceza, Romana
Cuvant cheie: quiche, quiche cu spanac, quiche cu spanac si branza