Go Back

Curcan cu legume la cuptor

Timp total 2 hrs 30 mins

Ingrediente

  • 2 buc pulpe de curcan
  • 1 buc piept curcan
  • 5 buc cartofi
  • 2 buc ardei gras
  • 1 buc ardei iute
  • 3 buc morcovi
  • 2 buc sfecla rosie
  • 1 buc ceapa uscata, mare
  • 7-10 buc catei usturoi
  • ulei
  • sare
  • mirodenii

Instructiuni

  • Carnea de curcan este destul de slaba si tare, de aceea ar fi bine sa o puneti la fiert inainte, intr-o oala cu sare, timp de 1 ora - 1 ora si jumatate.
  • Spalati si curatati legumele, taiati cartofii si sfeclele rosii cubulete, morcovii rondele, ceapa pestisori, ardeii felii si curatati cateii de usturoi. Puneti morcovii si cartofii la fiert timp de 10 minute.
  • Incingeti cuptorul la 180 grade.
  • Ungeti o tava cu putin ulei si asezati carnea si legumele. Stropiti cu putin ulei, sare, piper si alte mirodenii si mai adaugati 1 polonic din zeama in care a fiert carnea.
    curcan-cu-legume-la-cuptor-1
  • Acoperiti cu o folie de staniol si dati la cuptor pentru 40-60 de minute, pana cand legumele se inmoaie bine. Scoateti apoi folia si lasati la cuptor inca 10-15 minute, sa se rumeneasca deasupra.
Tip preparat: Pasare
Bucataria: Romana
Cuvint cheie: curcan, curcan la cuptor, friptura de curcan