Go Back Email Link

Dovlecei umpluti, la cuptor

Portii 4 persoane
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 30 minutes

Echipament

  • 1 cutit legume
  • 1 tocator
  • 1 tigaie wok
  • 1 robot bucatarie
  • 1 tava de copt
  • 1 cratita mica

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 2 ardei
  • 4 ceapa verde
  • 3 rosii
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa uscata
  • ulei de masline
  • sare
  • mirodenii uscate

Instructiuni

  • Dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incinga.
  • Puneti la fiert orezul in apa cu putina sare. Pana fierbe, ocupati-va de legume.
  • Curatati cepele si ardeii. Taiati motul si coada la dovlecei si curatati coaja de orice impuritati.
  • Cu un cutit mic pentru curatat legume decupati miezul de dovlecei. Ajutati-va si de o lingura sa scoateti miezul si semintele afara. Daca semintele sunt tari, le aruncati.
  • Puneti uleiul intr-o tigaie adanca (wok) si adaugati cepele, apoi ardeii si miezul de dovlecel tocate marunt, Daca faceti reteta cu carne sau ciuperci sau soia tocate, adaugati-le si pe acestea acum. Caliti timp de 5-10 minute si adaugati orezul, scurs de apa. Adaugati si rosiile, tocate marunt.
  • Asezonati cu sare si mirodenii, dupa gust. Puteti folosi ghimbir pudra, usturoi pudra sau zdrobit, ierburi provence, boia dulce sau picanta. Orice ingredient care va da gustul care va place este OK.
  • Puneti o foaie de copt in tava si aranjati dovleceii scobiti cu scobitura in sus. Cu o lingura umpleti dovleceii cu tocatura din tigaie. Dati la cuptor timp de 30-35 minute. Verificati daca s-au inmuiat, daca nu, mai lasati la cuptor cateva minute.
  • Cand ii scoateti de la cuptor puteti presara cascaval sau parmezan ras, patrunjel tocat si iaurt gros.
Meniu: Garnituri, Legume, Mancaruri si tocanite
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: dovlecei umpluti, dovlecei umpluti la cuptor