Go Back Email Link

Briose cu spanac si branza (by Mami)

O reteta relativ simpla dar foarte gustoasa de briose cu spanac si branza. Sunt sigur ca le veti savura impreuna cu un pahar de bere sau vin rece.
Servings 24 people
Timp pregatire 30 minutes
Timp gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes

Echipament

  • 2 Boluri mari
  • Mixer
  • Spatula silicon
  • Tava briose
  • Razatoare
  • Cutit bucatar
  • Recipient masurare lichide
  • Cantar de bucatarie

Ingrediente

  • 500 g spanac
  • 4 buc oua
  • 700 g faina
  • 500 ml iaurt
  • 400 g branza
  • 75 g masline
  • 1 buc ardei capia
  • 1 buc ardei iute
  • 50 g unt
  • 120 ml ulei de masline
  • 2 plicuri praf de copt
  • sare
  • piper
  • boia dulce

Instructiuni

  • Incalziti cuptorul la 180 grade
  • Se toaca verdeturile marunt, ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.
  • Branza se da pe razatoarea mare
  • Se bat ouale intr-un bol mare si incapator si se amesteca cu iaurtul si uleiul.
  • Se amesteca faina cu praful de copt.
  • Se combina apoi toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se ung doua forme de cate 12 briose cu unt si se umplu cu compozitia.
  • Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute (sau mai mult, dupa caz), verificand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata, briosele se lasa 5 minute sa se raceasca in forme dupa care se scot din forme.
    Briose cu spanac si branza 3
Meniu: Aperitive
Bucataria: Franceza
Cuvant cheie: aperitiv, branza, briose, spanac