O reteta relativ simpla dar foarte gustoasa de briose cu spanac si branza. Sunt sigur ca le veti savura impreuna cu un pahar de bere sau vin rece.
Servings 24people
Timp pregatire 30 minutesminute
Timp gatire 30 minutesminute
Timp total 40 minutesminute
Echipament
2 Boluri mari
Mixer
Spatula silicon
Tava briose
Razatoare
Cutit bucatar
Recipient masurare lichide
Cantar de bucatarie
Ingrediente
500gspanac
4bucoua
700gfaina
500mliaurt
400gbranza
75gmasline
1bucardei capia
1bucardei iute
50gunt
120mlulei de masline
2plicuripraf de copt
sare
piper
boia dulce
Instructiuni
Incalziti cuptorul la 180 grade
Se toaca verdeturile marunt, ardeii se curata de seminte si se taie cubulete.
Branza se da pe razatoarea mare
Se bat ouale intr-un bol mare si incapator si se amesteca cu iaurtul si uleiul.
Se amesteca faina cu praful de copt.
Se combina apoi toate ingredientele pana se obtine o compozitie omogena.
Se ung doua forme de cate 12 briose cu unt si se umplu cu compozitia.
Se dau la cuptor timp de 30-40 de minute (sau mai mult, dupa caz), verificand din cand in cand sa nu se arda. Cand sunt gata, briosele se lasa 5 minute sa se raceasca in forme dupa care se scot din forme.