Go Back Email Link

Briose cu dovleac

Briose delicioase de toamna, cu dovleac copt
Servings 12 briose
Timp pregatire 20 minutes
Timp gatire 25 minutes
Timp total 45 minutes

Echipament

  • 1 Mixer
  • 2 boluri
  • 2 tavi de cate 6 briose sau forme
  • 1 cutit
  • 1 vas de masurat cantitati
  • 1 Cantar de bucatarie

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahar
  • 300 g piure de dovleac
  • 100 ml ulei
  • 60 ml lapte sau iaurt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 oua
  • sare

Instructiuni

  • Intr-un bol combinati faina cu sarea, praful de copt si scortisoara.
  • Spargeti ouale in celalalt bol si amestecati-le cu un mixer pana se dubleaza volumul.
  • Adaugati zaharul si amestecati pana se topeste.
  • Adaugati uleiul si laptele si amestecati.
  • Folosind o spatula amdaugati piureul de dovleac la mixul lichid si omogenizati.
  • Puneti apoi incet mixul de faina peste crema si amestecati incet, cu spatula, pana nu mai raman cocoloase.
  • Incingeti cuptorul la 190 grade
  • Ungeti tavile de briose cu unt.
  • Cu o lingura puneti compozitie in fiecare forma de briose, impartind in mod egal.
  • Dati la cuptor timp de 25 de minute pana cand se coc frumos.
  • Serviti la cafea, ceai, suc sau un pahar de vin fiert.
Meniu: Deserturi
Bucataria: Americana, Englezeasca
Cuvant cheie: briose, briose cu dovleac, dovleac copt