Go Back Email Link

Briose cu cane tocata si gulii

Poate fi considerata un alt fel de drob, doar din carne tocata de pui, vita sau porc si legume
Timp pregatire 15 minutes
Timp gatire 1 hour
Timp total 1 hour 15 minutes

Echipament

  • 1 robot bucatarie
  • 1 cutit legume
  • 1 Tava briose
  • 1 bol de sticla
  • 1 tigaie

Ingrediente

  • 300 g carne de pui, vita sau porc
  • 2 gulii potrivite
  • 3 ceape uscate
  • 2 oua
  • 2 linguri faina de grau, naut sau migdale
  • 1 ardei gogosar marinat
  • 1 castravete marinat
  • 1-2 catei usturoi poate fi inlocuit cu 1-2 lingurite usturoi maruntit, uscat.
  • patrunjel sau alte mirodenii din ierburi, dupa gust
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Curatati guliile, usturoiul si ceapa de coaja.
  • Caliti ceapa in tigaie cu putin unt, pana cand se inmoaie si devine sticloasa.
  • Dati guliile prin robotul de bucatarie. Puneti-le apoi intr-un bol de sticla incapator.
  • Taiati carnea bucati si dati-o prin robotul de bucatarie (daca nu este deja tocata)
  • Amestecati legumele tocate cu carnea. Adaugati sare, piper, patrunjel tocat marunt.
  • Ungeti o tava de briose cu putin ulei de masline (sau cu unt).
  • Puneti tocatura in formele din tava, cu o spatula sau lingura.
  • Taiati ardeiul feliute subtiri si puneti cateva deasupra fiecarei briose. Puneti si 1-2 rondele mici de castraveti murati.
  • Cu o pensula intindeti putin ulei de masline deasupra.
  • Dati la cuptorul incins la 170 de grade (mediu spre mic) timp de 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
  • Serviti cu salate sau cu garniturile preferate
  • Daca doriti, puteti adauga si un sos de usturoi sau cu maioneza.
Meniu: Aperitive, Carne, Pasare
Bucataria: Romana
Cuvant cheie: briose cu carne, briose cu carne si gulii, briose cu carne tocata