Go Back Email Link

Torti fish wraps

Portii 8 persoane
Timp pregatire 45 minutes

Echipament

  • 1 tocator
  • 1 cutit legume
  • 1 cutit filetat
  • 1 tigaie neaderenta
  • 1 bol sticla

Ingrediente

  • 8 fileuri peste
  • 4 rosii
  • 3 castraveti
  • 4 ceapa verde
  • 2 ardei
  • 2 avocado
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • ulei de masline

Instructiuni

  • Daca ati cumparat fileuri de la pescarie ati scapat usor de pasul acesta. Altfel... trebuie sa filetati pestele cu grija, sa nu ramana niciun os. Eu am folost pastrav la aceasta reteta insa puteti folosi somon, biban de mare sau orice fel de peste care va place.
  • Intr-o tigaie plata puneti putin ulei de masline. Sarati fileurile de peste pe ambele parti si apoi puneti-l in tigaie, mai intai pe partea cu pielea si apoi, dupa 2-3 minute, pe partea cealalta. Lasati-l sa se rumeneasca frumos, fara sa se arda. Apoi scoteti-l pe o farfurie, sa se raceasca.
    torti fish
  • Spalati foarte bine legumele si taiat-le bucatele mici, de jumatate de centimetru fiecare. Curatati avocado si taiati-l si pe el la fel. Intr-un bol amestecati toate legumele cu zeama de la jumatate de lamaie, ulei de masline (sau de struguri), sare si piper. Alte ingrediente care mai pot fi adaugate la salsa sunt porumbul si patrunjelul tocat marunt.
  • Tortilla puteti sa cumparati de la magazin sau sa le faceti in casa. Puneti putin ulei in tigaia in care ati facut pestele si, cand se incinge, puneti o tortilla. Lasati 30 secunde - 1 minut pe fiecare parte si apoi scoateti pe farfurie.
  • Puneti un fileu de peste peste tortilla, adaugati 1-2 linguri de salsa, sosul si rulati. Serviti cu orez, bulugur, cartofi prajiti sau cu orice fel de garnitura preferati.
Meniu: Aperitive
Bucataria: Mexican
Cuvant cheie: peste, torti-fish, tortilla